Un designer român, printre cei mai premiaţi din Germania, sursă de inspirație pentru şase arhitecți și designeri

După tragedia de la Club Colectiv, Proiectul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, programat să ajungă la Timișoara, se amână

Marcel Klamer PORTRETUnul dintre cei mai premiaţi designeri de produs din Germania este român. Aât de bun încât a devenit, la rândul său, sursă de inspirație. Șase arhitecți și designeri și-au ales câte un obiect conceput de acesta și au construit, în jurul lui instalații care urmau să ajungă la Timișoara.

 

Instalart anunţa că va prezenta vineri, 6 noiembrie, la Fratelli Timişoara, Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, un proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week.

În cadrul petrecerii de lansare, care urma să aibă loc de la ora 19, la Fratelli Timişoara, invitaţii urmau săa interacţioneze cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii InstalArt şi să vadă parcursul de creaţie a acestora.

Evenimentul de lansare urma să fie continuat duminică, 8 noiembrie, la Muzeul Banatului, cu expoziția celor şase instalații. 

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa şi din lume. Acesta este premiat al Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, şi membru al Uniunii Designerilor Industriali din această țară.

Dacă nu poate fi realizat prea ușor «Fabricat în România», se poate «Gândit în România». Aşadar, InstalArt a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer”, transmit organzatorii evenimentului. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, astfel: Dorin ȘtefanGradient De Design powered by Uanderful, Mario KuibușCheie powered by BASF, Robert Marin Investigație powered by Brikston, Cristian CorvinPop Icon/ Design Icon powered by Campari, Mihai PopescuIn vino veritas powered by M1 Crama Atelier, şi Ștefan BarutcieffNino Nino powered by DuPont/Corian.

Anul acesta, în luna mai, s-a desfăşurat în Bucureşti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. InstalArt a prezentat şapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful, cât și prin conferințe și workshopuri ce au avut loc la sediul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

După tragedia de la Club Colectiv, al cărei bilanţ se ridică deja la 30 de morţi la peste 180 de răniţi, Proiectul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, programat inițial să ajungă vineri, 6 noiembrie, la Timișoara, se amână, până la o dată ce va fi comunicată ulterior, în semn de compasiune și de respect pentru suferința victimelor  și familiilor acestora în urma incendiului din clubul Colectiv din București. „Suntem în doliu alături de familiile celor care și-au pierdut viața în sinistrul de la clubul Colectiv. Am pierdut artiști, colegi, prieteni în incendiu. În semn de compasiune pentru victime și familiile lor, am decis să amânăm evenimentul de la Timișoara”, transmit organizatorii Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF.

Print Friendly, PDF & Email