Un senator liberal cere, în SUA, ridicarea vizelor pentru români

Nathan Dahm si Ben Oni Ardelean (o)Necesitatea creşterii investiţiilor americane în România şi ridicarea vizelor pentru SUA au fost subiecte cares-au aflat pe agenda discuţiilor dintre un parlamentar liberal de Timiş şi un senator american.

 

Necesitatea creşterii investiţiilor americane în România şi ridicarea vizelor pentru SUA au fost teme dezbătute la întâlnirea dintre senatorul Nathan Dahm, membru al Senatului Statului Oklahoma, și senatorul PNL de Timiş Ben-Oni Ardelean, copreședinte al Comisiei Naționale de Politică Externă a PNL, transmite, într-un comunicat de presă, PNL Timiş. Întâlnirea a avut loc ieri, în contextul eforturilor pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, se mai menţionează.

Prin intermediul acestei întrevederi, senatorul american şi-a manifestat intenția de a colabora cu partea română, evidenţiind oportunităţile pe care le prezintă statul Oklahoma, pe care îl reprezintă. Oficialul american, mai spun reprezentanţii PNL Timiş, şi-a manifestat sprijinul faţă de obținerea unor progrese în privinţa protejării drepturilor cetățenilor români, în special prin asigurarea liberei circulații a acestora și a accesului la piața muncii, prin ridicarea vizelor pentru SUA, care, reaminteşte PNL, reprezintă unul dintre obiectivele prioritare pentru viitoarea guvernare liberală.

Comisia Națională de Politică Externă PNL reunește cele mai importante resurse academice ale partidului, care se ocupă de elaborarea direcțiilor și obiectivelor în domeniul politicii externe ale viitoarei guvernări liberale. În noul context economic și de securitate la nivel regional, european și global, transmit reprezentanţii PNL, apartenenţa României la UE şi NATO, Parteneriatul Strategic cu SUA și o diplomație economică activă și eficientă sunt reperele fundamentale ale acțiunii PNL în plan extern. „În viziunea PNL, acţiunea de politică externă trebuie să urmărească promovarea profilului României ca lider regional, capabil să contribuie în mod substanțial la stabilitatea, pacea şi bunastarea cetăţenilor”, se mai arată în comunicat. 

Print Friendly, PDF & Email