Primarul Dominic Fritz a semnat un contract pentru dezvoltarea durabilă a transportului public în Timișoara. În cadrul acestui proiect, vor fi instalate 11 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice, alte patru stații suplimentare urmând a fi instalate într-un lot separat la depoul STPT, de pe bulevardul Dâmbovița.
Potrivit Municipalităţii, această investiție reprezintă un pas important pentru promovarea mobilității durabile și a reducerii impactului asupra mediului în Timișoara: „Noile autobuze electrice contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la îmbunătățirea calității aerului în Timișoara, eficientizând operarea noilor autobuze electrice.” La stațiile rapide încărcarea durează aproximativ 40-50 de minute, iar la cele normale, care funcţionează acum, durează patru-cinci ore. De asemenea, la cele rapide, se pot efectua încărcări de câte zece minute între curse, astfel încât autobuzele să aibă continuitate pe traseu.
Noile stații de încărcare sunt ampalsate în următoarele locaţii:
- Depoul STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) de pe Calea Stan Vidrighin – o staţie;
- La capăt de linie în Zona Industrială Freidorf, pe strada Paul Morand – o staţie;
- La capăt de linie pe Calea Șagului – trei staţii;
- În sensul giratoriu de la AEM – două staţii;
- Pe strada Oituz (ambele sensuri) – două staţii;
- Stația de la Poștă – două staţii.
Valoarea totală a investiției este de aproape 2,8 milioane de lei (fără TVA), iar firma câștigătoare a contractului este Xela Instal SRL. Execuția se va finaliza în termen de şase luni de la emiterea ordinului de începere.
Primăria Municipiului Timișoara reaminteşte că, în cursul anului 2023, a achiziționat 44 de autobuze electrice în cadrul unui proiect cu fonduri europene şi anunţă că va continua investițiile în infrastructura de transport ecologic, contribuind la un mediu mai curat și la o calitate superioară a vieții pentru toți locuitorii orașului.
Ultimele comentarii