La Timişoara, reţeaua de stații de încărcare pentru vehicule electrice va fi extinsă

Sursă foto: Primăria Municipiului Timişoara

Primăria Timișoara anunţă că, de la data punerii în funcţiune a celor16 stații de încărcare pentru mașini electrice, 9 septembrie 2022, au fost vânduți peste 900.000 Kwh, în valoare de aproape un milion de lei. Rețeaua de stații de reîncărcare va fi extinsă.

 

Tariful pentru serviciile de reîncărcare a vehiculelor electrice este de 1,10 lei/ kWh cu TVA. Prețul este format din costul energiei electrice (tarif/kWh), la care se adaugă 10 % comisioane privind interconectarea cu integratorul de plăți, sistemul bancar și operatorii de telefonie mobilă și TVA.

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că va extinde rețeaua de stații de reîncărcare cu încă 17 stații, pentru care a obținut deja fondurile necesare de la Administrația Fondului de Mediu. Noile stații vor fi amplasate în următoarele locaţii: str. Arhitect Ion Mincu, aleea Balcic / Intrarea Iasomiei, str. Dej, str. Brândușei, str. Dinu Lipatti, str. Pepinierei, str. Aștrilor, aleea Poieniței, str. Bacovia, intrarea Petalelor, intrarea Meseriașilor, str. Măcin, intrarea Zânelor, sr. Alexandru Vaida, aleea Amiciției, str. Învățătorului şi str. Nicolae Ilieșu

În Timișoara, reaminteşte Municipalitatea, sunt înregistrate 724 de mașini electrice și 3237 de autoturisme  hibrid.

 

Print Friendly, PDF & Email