Primăria Timișoara cere finanțare pentru 25 de troleibuze electrice și 49 de stații de încărcare

Sursă foto: Primăria Chişinău

Consiliul Local Timișoara a aprobat azi, valoarea totală a proiectului de achiziționare a 25 de troleibuze electrice.

 

Pentru îmbunătățirea calității transportului public din Timişoara, Primăria vrea să cumpere troleibuze cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Municipalitatea transmite că a depus un proiect pentru obținerea fondurilor din Componenta 10, Fondul Local.

Costul achiziţiei acestor troleibuze este de peste 67,5 milioane de lei, din care: valoarea investiției fără stații este de aproape 61,5 milioane lei și reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din PNRR, iar valoarea stațiilor de încărcare, 49 la număr, este de peste 6 milioane lei şi reprezintă alocare suplimentară asigurată în cadrul apelului de proiecte.

Având în vedere alocarea suplimentară, a fost necesară modificarea hotărârii Consiliului Local din luna mai, care aproba depunerea proiectului și valorile acestuia defalcate, condiția acum pentru obținerea finanțării fiind de aprobare a valorii totale, inclusiv a stațiilor de încărcare din Dumbravița și Ghiroda, într-un cadru cu o valoare unitară, transmit oficialii Primăriei Timişoara. Astfel, se va modifica art. 6 din HCL nr.191/10 mai 2022 după cum urmează: “UAT Municipiul Timișoara, în parteneriat cu UAT Comuna Dumbrăvița și UAT Comuna Ghiroda, se obligă să asigure individual spațiile adecvate amplasării unui număr total de 49 de stații de încărcare pentru vehicule electrice (45 de stații Municipiul Timișoara, 2 stații de încărcare UAT Comuna Dumbrăvița și 2 stații de încărcare UAT Comuna Ghiroda), precum și costurile necesare pentru punerea în funcțiune a acestora”.

Contravaloarea celor 49 de stații de încărcare pentru vehicule electrice va fi suportată din alocarea suplimentară asigurată în cadrul apelului de proiecte, stațiile fiind achiziționate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Print Friendly, PDF & Email