SoNoRo, cu Efecte secundare, la Timişoara

Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a XIII-a ediție, propune pentru anul acesta o ediție cu Efecte secundare. La Timişoara, SoNoRo se va desfășura în 13 şi 14 noiembrie.

 

Sub numele Side Effects, festivalul SoNoRo, desfăşurat în perioada 2-20 noiembrie, va oferi publicului un amestec eclectic de manifestări artistice: concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase săli de concert din țară, la Palatul Cotroceni, la Ateneul Român, în Filarmonicile din Timișoara, Brașov și Sibiu, dar și în spații neconvenționale cum ar fi Galeria de artă Halucinarium și mansarda Carului cu Bere, din București, ori a Casei Boema, din Cluj-Napoca, atriumul Institutului Francez sau Palatul Bragadiru.

La Timişoara, SoNoRo începe pe 13 noiembrie, la ora 19, la Muzeul Național de Artă Timișoara, cu spectacolul On Wings of Song și șapte muzicieni pregătiți să ofere publicului un recital care include compoziţii ale lui Richard Strauss, Wolfgang Amadeus Mozart și Anton Arensky. Pe 14 noiembrie, de la ora 11, la Cărturești Mercy, Salonul Muzical SoNoRo va cuprinde lucrări Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, W.A. Mozart și Igor Stravinski.

Tot la Timișoara, încheierea Festivalul SoNoRo va aduce în premieră proiectul Rhapsodie Roumaine, lansat în luna ianuarie, în Sala Musikverein din Viena, ce a avut de-a lungul anului un parcurs fulminant, incluzând reprezentații în cele mai importante săli de concerte din Europa.

În cadrul turneului a avut loc și lansarea în România a CD-ului Rhapsodie Roumaine, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc. Spectacolul va avea loc la Filarmonica Banatul, pe 14 noiembrie, de la ora 19.

Intrarea este liberă la toate reprezentațiile din Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email