Şeful Consiliului Judeţean Timiş şi al PSD Timiş a fost ridicat de la locuinţa sa

Un consilier judeţean şi 17 primari sunt audiaţi într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA

titu bojin foto diana (14)Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi lider al PSD Timiş, Titu Bojin, suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa, miercuri dimineaţă. Procurorii DNA fac percheziţii la sediul CJ Timiş, la Direcţia Apelor Banat şi la mai multe Primării din judeţ.

 

Percheziţii DNA la CJ Timiş şi la mai multe Primării

Procurorii DNA au descins, miercuri dimineaţă, la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş,Titu Bojin, din comuna Remetea Mare. Titu Bojin a fost ridicat de anchetatori şi dus la sediul CJ Timiş, unde procurorii fac percheziţii în prezenţa acestuia, anunţă Mediafax. La intrarea în sediul instituţiei, preşedintele CJ Timiş a spus că nu ştie despre ce este vorba şi urmează să afle.

Procurorii DNA fac percheziţii şi la Direcţia Apele Române Banat, precum şi la sediile a 17 Primării din judeţ, edilii urmând să fie audiaţi. Astfel, cu mandat de aducere vor fi duşi, la DNA Timiş, în calitate de suspecţi, primarul oraşului Buziaş, Alger Viorel Ilaş, primarul oraşului Recaş, Ion Alin Neamţu, primarul comunei Boldur, Constantin Cristian Stoi, primarul comunei Parţa, Mihai Petricaş, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Ioan Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohăncanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul oraşului Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comloşu Mare, Ovidiu Nicolae Ştefănescu, primarul comunei Chevereşu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Cărpiniş, Ioan Sima, primarul comunei Şandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, şi primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Tot cu mandat de aducere vor fi duşi, la DNA Timişoara, Claudiu Ilaş, managerul Muzeului Satului Bănăţean, fiul primarul din Buziaş, Marţian Corneliu Doro, director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, Ervin Luci, director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat, Horaţiu Mircea Simion, directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara, şi Aurel Costin Purceld, directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara, au precizat surse DNA.

La finalul percheziţiilor, Titu Bojin ar urma să fie dus la DNA central, structură care instrumentează acest dosar. Potrivit unor surse judiciare, Titu Bojin este suspectat de luare de mită, iar ancheta vizează contracte de achiziţii atribuite ilegal de CJ Timiş.

În 10 octombie, liderul CJ Timiş a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie într-un dosar de evaziune fiscală privind mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi o firmă care a aparţinut soţiei şi fiului acestuia. Surse judiciare declarau atunci, citate de Mediafax, că Titu Bojin a fost citat de procurori pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care se fac cercetări pentru presupuse fapte de evaziune fiscală de la Direcţia Apele Române Banat, cauză preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

În 11 octombrie 2013, preşedintele CJ Timiş a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş în acelaşi dosar, în care sunt vizate mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi Temadi TMB, firmă care aparţinea soţiei şi fiului acestuia, Maria şi Emilian Bojin. Tot atunci au fost audiaţi de procurori soţia şi fiul lui preşedintelui CJ Timiş. Titu Bojin declara atunci că nu are nicio implicare în dosarul de evaziune fiscală şi că nu el a semnat, în 2008, contractele dintre Direcţia Apele Române Banat şi firma care a aparţinut soţiei sale. Preşedintele CJ Timiş spunea că în acest dosar este vorba despre taxe şi impozite care nu au fost plătite statului de către firmă şi că toate documentele au fost semnate de contabil.

Potrivit anchetatorilor, aceste contracte au fost semnate în anul 2008, când Titu Bojin ocupa funcţia de director al Direcţiei Apelor Banat. Firma Temadi TMB a fost vândută, potrivit preşedintelui CJ Timiş, în anul 2011.

Titu Bojin este preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din anul 2012, după ce anterior a condus, timp de zece ani, Direcţia Apelor Banat. De asemenea, el a fost primar al localităţii Remetea Mare, încă din anul 1986. Titu Bojin a fost şi consilier judeţean în CJ Timiş, timp de trei mandate.

Acesta este membru al PSD încă de la formarea PDSR, în 1992, iar din anul 2008 este preşedinte al filialei Timiş a partidului. El este şi membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD şi membru în Consiliul Naţional al PSD.

În jurul orei 11, Titu Bojin, a fost scos de mascaţi din sediul CJ Timiş şi urcat într-o dubă a Jandarmeriei. El va fi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.

 

Percheziţii şi la depoul CFR Călători Timişoara

Procurorii DNA au făcut, în această dimineaţă, percheziţii şi la depourile CFR Călători din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Arad, Suceava şi Iaşi, în acest dosar de corupţie.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că în dosarul privind fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie, au avut loc 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Timiş, Cluj, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Arad, Suceava, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, dintre care 20 la instituţii publice şi restul la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane suspectate în această cauză. Surse judiciare spun că printre cele 20 de instituţii publice unde s-au făcut  percheziţii sunt Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia Prestări Servicii din CJ Timiş, Asociaţia Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiş, care funcţionează în sediul CJ Timiş, şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email