Un fost şef al Poliţiei Timiş şi şeful Investigaţiilor Criminalităţii Economice din Poliţia Timiş, reţinuţi, într-un dosar de corupţie

Dumitru Pavel Foto Opinia TimisoareiŞeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi un fost şef al Poliţiei Timiş au fost reţinuţi cu puţin înainte de miezul nopţii trecute şi conduşi în Arestul Poliţiei judeţene.

 

Ordonanţele de reţinere pe numele celor doi – comisar-şef Dumitru Pavel, şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, şi fostul şef al Poliţiei Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, în prezent, ofiţer la Serviciul Ordine Publică, fiind cercetat, pentru abuy în serviciu, într-un alt dosar al DNA Timişoara şi pus la dispoziţie pe durata anchetei – au fost date după mai bine de şase pre de audieri, la sediul DNA Timişoara.

La ieşirea de la audieri, Dumitru Pavel a spus că a văzut o parte din dosar, dar că nu comentează, în timp de Sorin Muntean nu a vorbit cu jurnaliştii.

Sorin Muntean Foto PressalertIeri, procurori de la Serviciul Teritorial Timișoara al DNA au făcut 13 percheziții domiciliare în județ, două dintre acestea fiind la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş la cel al Poliţiei Municipiului Timişoara.

Comisarul-şef Dumitru Pavel este suspectat că ar fi primit bani pentru a interveni pe lângă subalternii săi să rezolve favorabil un dosar de evaziune fiscală, care îl viza pe lugojeanul Boț Iulian, zis „Viscol”. Acesta a primit, de asemenea, ordonanţă de reţinere.

În acest dosar este vizat şi un avocat, Marian Bâlc, suspectat a fi veriga de legătură dintre Boţ Iulian şi poliţişti.

Azi, Dumitru Pavel, Sorin Muntean şi Boţ Iulian vor fi prezentaţi judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

În aceestă cauză, procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, al Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

 

Citeşte şi:

Foştii şefi ai Poliţiei Timiş şi primarul din Recaş, arestaţi pentru corupţie, în arest la domiciliu

Print Friendly, PDF & Email