Pentru a fideliza personalul RATT, regia are intenţia să construiască şapte blocuri de locuinţe, pe un teren al Primăriei Timişoara.
Soluţie pentru criza de personal
Pentru următoarea şedinţă de plen, Direcţia Tehnică a Primăriei a pregătit un Studiu de oportunitate pentru construirea de locuinţe de serviciu de către Regia Autonomă de Transport Timişoara.
Susţinând că RATT se confruntă cu o migraţie masivă de personal, Direcţia Tehnică propune construirea a şapte blocuri de locuinţe colective cu regim maxim de înălţime de zece etaje, compuse din aproximativ 390 de apartamente.
Încă nu s-a avansat un cost pentru această investiţie, dar se ştie că se doreşte a fi amplasată pe un teren în suprafaţă totală de 14.983 de metri pătraţi al Primăriei, pe Calea Stan Vidrighin, la numărul 2, acest teren fiind dat în administrare RATT.
Construirea acestor blocuri (surprinzătoare, dacă este să se facă raportarea la cât de puţin s-a construit în ultima perioadă pe segmentul ANL) este considerată o soluţie pentru fidelizarea personalului actual al Regiei.
„În contextul lipsei de locuinţe, propunerea de a dezvolta şi construi locuinţe de serviciu, pentru personalul propriu, este o prioritate de maximă importanţă şi urgentă, în urma constatării unei migraţii masive de personal, atât în străinătate, cât şi la companiile private competitoare. Construirea de locuinţe de serviciu va face atractive locurile de muncă oferite de către RATT, pe perioade îndelungate pentru personalul propriu, dar va fi un instrument de atragere de forţă de muncă calificată din alte părţi”, este motivarea Direcţiei Tehnice, postată pe site-ul Primăriei cu destul de multe greşeli de scriere şi gramatică pentru un document oficial.
Un proiect cu un viitor interesant
Acest proiect a apărut pe ordinea de zi a Consiliului Local în mod surprinzător, ţinând cont de disputele din ultima perioadă dintre conducerea Primăriei, mai precis între primarul Nicolae Robu şi conducerea Regiei.
În februarie, primarul Nicoale Robu susţinea că va cere demisii în RATT, poziţie reluată zilele trecute. „O să cer Adunării Generale a Acţionarilor să pună lucrurile la punct, pentru că ceea ce se întâmplă întrece absolut toate limitele. Să vezi vatmani care habar nu au cum se dă drumul rampei pentru persoane cu dizabilităţi … Regia de transport merge din ce în ce mai rău. Avem o infrastructură foarte bună, cu troleibuze încă în stare bună, cu tramvaie noi modernizate, avem şi cele şase minibuze Merdeces… şi transportul în comun în Timişoara merge foarte prost”, preciza Nicolae Robu în februarie.
„Nu cred că e o stare de nemulţumire generală, părerea mea este că este mai mult o problemă la nivel de conducere între Primărie şi RATT”, susţine consilierul local Ioan Szatmari.
Ultimele comentarii