Cu toate controversele şi solicitările de dezbatere extinsă, cu reprezentanţii Primăriei Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş e decis să sprijine realizarea sălii polivalente la Giroc. Zilele trecute, a anunţat achiziţionarea de servicii de proiectare în vederea elaborării și aprobării PUZ-ului pentru investiţie.
Decizie luată
S-a discutat foarte mult în ultimele luni despre cea mai bună locaţie pentru sala polivalentă ce se doreşte să se realizeze la Timişoara. Consiliul Judeţean Timiş a sprijinit varianta realizării ei la Giroc, pe terenul primit de la Ministerul Apărării. Primăria Timişoara a dorit construirea ei în zona stadion-Olimpia, justificându-şi opţiunea cu necesitatea ca sala să deservească un număr mare de persoane, şi să fie în oraş, nu în afara lui.
În ciuda solicitărilor de a se organiza o dezbatere pe această temă, CJ Timiş a anunţat achiziţionarea de servicii de proiectare în vederea elaborării și aprobării planului urbanistic zonal “Zonă instituții publice,servicii și locuințe intravilan comuna Giroc.”
Deşi titlul nu spune nimic despre polivalentă, din documentaţie poţi afla că e vorba despre servicii de proiectare pentru „îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din Polul de Creştere Timişoara, realizarea unei săli de sport polivalente, cu o capacitate de 16.000 de locuri şi realizarea unui centru multifuncţional cu bazin olimpic şi dotări specifice”.
Chiar şi în acest punct, părerile rămân împărţite. „Odată ce amplasamentul de la Giroc a fost ales de Compania Naţională de Investiţii, înseamnă că varianta aceasta este cea mai bună. Cei de la CNI au specialişti care se pot pronunţa în cunoştinţă de cauză şi au cerut documentaţii pentru amplasamentul de la Giroc. La stadion ar fi trei săli una lângă alta”, spune Adrian Tal, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş.
Liderul de grup al consilierilor judeţeni PNL, Nicolae Bitea, spune că liberalii din CJ Timiş au dorit o colaborare şi o implicare de 50-50% între Primărie şi administraţia judeţeană. „Chiar dacă se achiziţionează aceste servicii de proiectare de către cei de la CJ Timiş pentru Giroc, rămâne de văzut dacă se va realiza acolo sala. Personal, consider că varianta construirii ei în zona Stadionului «Dan Păltinişanu» este cea mai bună, cu o multitudine de argumente – acces pe patru benzi, utilităţi existente, disponibilitate pentru cei 100.000 de locuitori din partea de sud a oraşului, şi aşa mai departe”, mai spune Nicolae Bitea.
O dispută prelungită
După ce Compania Naţională de Investiţii a cerut demararea procedurilor pentru viitoarea sală polivalentă de 16.000 de locuri a Timişoarei, lucrurile păreau să se fi blocat la nivel administrativ, din cauza neînţelegerilor dintre CJ Timiş şi Primăria Timişoara.
Din cauza acestor neînţelegeri, au picat la vot în plenul CJ Timiş două proiecte ce vizau demolarea construcţiilor de pe amplasamentul de la Giroc pe care administraţia judeţeană vrea să-l predea Companiei Naţionale de Investiţii, pentru realizarea sălii. Conducerea CJ Timiş declara că voia doar să cureţe terenul, „să fie viabil, s-ar putea ca CNI să ia decizia de a nu se face sala polivalentă pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri să fie viabile”, conform declaraţiilor preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra.
Pe de altă parte, reprezentanţii PNL susţin în continuare varianta construirii în Timişoara, în zona Stadionului „Dan Păltinişanu” a sălii polivalente, şi aduc şi argumente în acest sens: locaţia a fost propusă de o firmă recunoscută la nivel european şi toate oraşele mari ale României au astfel de săli pe raza lor, nu în afară, pentru că există căi de acces, reţele de transport şi utilităţi gata asigurate, precum şi posibilitatea de a deservi un segment mult mai mare de populaţie decât în cazul amplasamentului de la Giroc.
Ultimele comentarii