Cu linii noi de tramvai, șosea lărgită la patru benzi, trotuare, piste de biciclete, spațiu verde și sistem de iluminat public modern, proiectul Primăriei Municipiului Timișoara de modernizare a Căii Bogdăneștilor va intra în faza de pregătire a recepției, anunţă Municipalitatea.
Neconformitățile identificate anterior au fost remediate punctual, însă constructorul va trebui să refacă porțiuni mai largi ale ultimului strat de asfalt. Echipele Primăriei Timişoara vor face, săptămâna viitoare, o inspecție majoră a lucrărilor în cadrul procesului de recepție pentru a stabili exact care vor fi aceste porțiuni. Municipalitatea transmite că orice remediere va fi realizată pe cheltuiala constructorului.
„Așa cum am fost exigenți pe Cetății, așa suntem și pe Bogdăneștilor. Nu vom permite ca după o ploaie să rămână apă pe un bulevard major, proaspăt reabilitat. Vrem ca la acest proiect să recepționăm lucrarea doar după ce atinge standardul de calitate cerut. De asemenea, excludem peticirile. Acolo unde va interveni constructorul, va reface un sector întreg de drum, pe cheltuiala proprie. Luni vom avea o nouă inspecție majoră cu acest scop, să facem remedierile în urma unui proces concret”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.
Săptămâna trecută, constructorul contractat pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor a efectuat remedieri punctuale cerute de dirigintele de șantier și de responsabilii din primărie. Potrivit Primăriei, au fost remediate problemele constatate la căminele de canalizare. Urmează ca echipele municipalității să realizeze o inventariere completă a deficiențelor de pe bulevard, pentru ca acestea să fie rezolvate, iar locuitorii din cartierele Ronaț și Blașcovici să beneficieze de un bulevard de calitate. Sunt vizate în particular locurile în care apa băltește.
Pentru a se asigura de calitatea bulevardului final, Primăria Timișoara va efectua un test de capacitate portantă. De asemenea, executantul lucrărilor va reface suprafețe mai ample de asfalt și nu va efectua peticiri, acolo unde sunt cerute refacerile în urma inspecției. Odată cu finalizarea și recepția lucrărilor, administrația locală va începe repararea străzilor laterale, care au fost afectate de investiție.
Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Contractul de execuție este încheiat cu Sylc Con Trans SRL.
Ultimele comentarii