Construcţia creșei de pe Calea Bogdăneștilor, finalizată în decembrie

Sursă foto: Primăria Timişoara

Primăria Timişoara anunţă că lucrările de construcție la creșa din zona Bogdăneștilor au intrat în linie dreaptă şi estimează că lucrările vor fi finalizate în decembrie.

 

Creșa de pe Calea Bogdăneștilor este una dintre cele trei creşe din oraş construite de Primăria Timișoara din fonduri europene. Cele mai avansate lucrări, în proporţie de 50 la sută, sunt la creșa de pe Calea Bogdăneștilor.

„Timișoara are nevoie de mai multe spații de creșă pentru a susține familiile tinere. În zona Bogdăneștilor, unde reabilităm bulevardul, construim o creșă spațioasă cu 36 de locuri și curte exterioară. Pentru această investiție am negociat un credit avantajos care ne permite accelarea lucrărilor. Am cerut constructorului o mai bună mobilizare pe șantier. Acum se lucrează la acoperiș, pe care îl va finaliza în următoarele săptămâni”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit Municipalităţii, creșa va avea la parter patru săli pentru grupuri de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare. La etaj, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare. Grupurile de creșă, precum și grupul sanitar specializat, au fost amplasate la parter. Pentru a ajunge la etaj, va exista un lift care să poată transporta și persoane care utilizează scaun cu rotile.

Creșa va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire. Proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

Reprezentanţii Primăriei spun că pe parcursul lucrărilor de săpătură pentru fundație, realizate anul trecut, au fost identificate niște blocuri de beton, pentru care s-au făcut modificări mici în proiect: „Deoarece terenul nu era stabilizat, s-a modificat cota de fundare. Lucrul acesta a generat întârzieri și costuri suplimentare. La acestea s-au adăugat majorări determinate de creșterile de prețuri la materiale și manoperă înregistrate în ultimul an.”

Prin urmare, valoarea lucrărilor neprevăzute a ajuns la suma de aproximativ 300.000 de lei. Acum, lucrările sunt în linie dreaptă, iar acest lucru se datorează și faptului că, luna trecută, consilierii locali au aprobat un credit în valoare de 1,5 milioane de lei care va acoperi atât cheltuielile neeligibile din bugetul local, cât și costurile aferente lucrărilor neprevăzute, mai transmit reprezentanţii Primăriei.

 

Print Friendly, PDF & Email