Un cal subnutrit și rănit, abandonat în Timișoara, a fost salvat azi de oameni inimoși care au alertat autoritățile prin 112 și au căutat o soluție de salvare a acestuia. Un medic veterinar care a mai salvat în acest fel alți șase cai, pe care îi îngrijește în propria gospodărie, s-a oferit să-l ia acasă și pe acesta.
Timișoreanul Lorent Alberto Fit a apelat astăzi numărul de urgență 112, după ce a văzut în zona Gării de Est din Timișoara un cal neîngrijit, subnutrit, rănit, care abia se mai ținea pe picioare și care părea abandonat. În paralel, a alertat o asociație de salvare a animalelor, Angels4 Animals Rescue, înființată de Carmen Borka Stănescu și care, doar în ultimii patru ani a salvat în jur 1.500 de animale fără stăpân.
Pentru că animalul nu era imobilizat, în zonă a fost direcționată, în doar câteva minute, o echipă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, condusă de plutonierul major Bogdan Cornoiu. Jandarmii au alertat Primăria Timișoara, în ideea de a fi dus provizoriu la Grădina Zoologică. S-a decis însă că varianta mai bună este un adăpost de animale, astfel că a fost trimis un echipaj al Danyflor, pentru a lua calul din stradă.
Carmen Stănescu a căutat și ea variante pentru ca animalului să-i fie găsit un stăpân care să-l îngrijească. „L-am fi luat noi, la Angels4 Animals Rescue, dar nu avem locuri unde să poată fi ținut nici măcar câteva zile. Și pentru situații de genul acesta mă zbat să facem adăpostul pentru animale, pentru care am fonduri să-l demarez, dar nu găsesc teren pe care să-l concesionăm și unde să-l ridicăm… Am găsit, însăm, doi oameni inimoși, Cecilia și Adrian Feneșan, care sunt dispuși să-l ia acasă și să-l îngrijească”, spune Carmen Borka Stănescu.
De mai mult de zece ani, Carmen este implicată în acţiuni de voluntariat pentru salvarea animalelor abandonate sau pierdute şi luptă să schimbe mentalităţi, pentru a nu mai fi atât de multe animale aruncate în stradă şi chinuite de oameni. Doar în ultimii patru ani a salvat în jur 1.500 de animale fără stăpân. Acum, visul său este să deschidă un centru care să includă, printre altele, un spital şi o clinică veterinare, un salon de toaletare şi îngrijire, o pensiune canină şi una felină, un spaţiu tip FarmVille şi, desigur, un adăpost privat pentru animalele fără stăpân.
Cei care s-au oferit să ia acasă calul sunt un medic veterinar din Timișoara, Adrian Feneșan, și soția acestuia, Cecilia, care este tehnician veterinar. Adrian Feneșan a mai salvat, în ultimii ani, alți șase cai, abandonați de stăpâni sau pe punctul de a fi uciși pentru că proprietarii nu-i mai considerau a fi folositori…
Calul va rămâne, însă, în adăpostul Danyflor 15 zile, conform legii, timp în care, teoretic, poate fi revendicat de proprietar – variantă foarte puțin probabilă, însă, date fiind starea fizică foarte proastă în care este animalul, abandonarea lui și microcipul care nu este înregistrat pe niciun nume.
Ultimele comentarii