O nouă ediţie a Festivalului de Muzică Veche

Festivalul de Muzică Veche, la o ediţie anterioară, organizată în Domul Catolic.

Festivalul de Muzică Veche Timişoara, menit să aducă în patrimoniul cultural o mărturie și o expresie a valorilor, credințelor, cunoștințelor și tradițiilor din renascentismul și barocul muzical, se apropie de startul celei de a 16-a ediții.

 

Festivalul de Muzică Veche Timişoara va aduce în atenţia publicului, în perioada 12 octombrie – 26 noiembrie, creații muzicale prea puțin știute şi instrumente la care nu se mai cântă de sute de ani, cu surprinzătoare asocieri de sonorităţi şi relevante contextualizări istorice, anunţă organizatorii.

Ediția din acest an aduce în prim-plan peste 60 de artiști din România, Franța, Italia, Germania, Olanda, Norvegia, Belgia și Ungaria. Muzicienii vor interpreta lucrări compuse între secolele XIV-XVIII, printre alţii de Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Santiago de Murcia, Andrea Falconieri, Carlo Gesualdo şi Henry Purcell.

Acest festival este singurul eveniment organizat de Filarmonica Banatul Timișoara exclusiv în afara spaţiilor instituției. În acest an, publicul este invitat să se lase purtat de acordurile muzicii vechi în Centrul Reformat Noul Mileniu, ce va fi pus în valoare de intrumente din perioada renascentisă și barocă: clavecin, viori și arcușe baroce, lăută, viola da gamba, chitară barocă. Cele opt concerte din cadrul evenimentului au loc în zilele de 12, 17, 20 octombrie și 3, 8, 12, 23, 26 noiembrie, toate cu începere de la ora 19.

Evenimentul – co-organizat de Societatea Musica Antica, al cărui director este Codrin Emandi – este finanțat din bugetul local al Primăriei Timișoara şi cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

 

Print Friendly, PDF & Email