O nouă ediţie a Festivalului rachiului

Festivalul rachiuluiPeste câteva zile, la Sânpetru Mare va începe Festivalul Rachiului. Rakijada, cum o numesc localnicii.

 

La Sânpetru Mare, dau deja în clocot cazanele de rachiu. Pentru că sâmbătă, 20 august, va avea loc Festivalul Rachiului, ajuns la cea dea şasea ediţie. Evenimentul este organizat şi finanţat de Primăria locală, de Uniunea Sârbilor din România şi de câţiva „păcimaşi” sponsori, după cum anunţă organizatorii.

Aceştia transmit că invitaţii nu vor avea parte doar de rachiu, ci şi de specialităţi de carne la grătar, de fasole la ceaun, de gulaş. „Bineînţeles că paharele se golesc mai cu efect când ai parte şi de câta program, că doar aşa e la momentele ale faine!”, spune Iorgovan Borco, unul dintre organizatori.

În program e inclus, astfel, concursul „Cel mai bun rachiu”, pentru care înscrierea concurenţilor se va face la organizatori, în ziua festivalului, până la ora 15. Singura condiţie impusă, anunţă aceştia, este ca rachiul să fie din prune.

După ce mai prinde ceva znagă asistenţa, contăm pe o concurenţă de nedescris la concursurile de jocuri săteşti precum «Tragerea de funie», «Aruncarea bolovanului» sau «Alergatul în sac»”, declară Iorgovan Borco.

Cât despre programul artistic, anunţă acesta, „o să fie «iuriş»”. La festival sunt aşteptate ansamblurile, Plavi Delia, din Sânpetru Mare, Mureşul, din Igriş, Stevan Mokranjac, din Kac-Serbia, Kolo, din Arad, Milan Eghic, din Republika Srpska. Punctul forte al spectacolului, anunţă organizatorii, va fi concertul extraordinar al lui Marinko Roakvic.

Print Friendly, PDF & Email