Măsuri împotriva celor care au orchestrat scandalul de la alegerile PNL Timișoara

Biroul Permanent Județean interimar al PNL Timiș s-a întrunit aseară pentru a analiza și a decide cu privire la situația creată în jurul alegerilor de la PNL Timișoara.

 

Scandalul provocat de grupul coordonat de Raul Ambruș, Claudiu Chira, Liviu Cocean și Cătălin Iapă a fost unul premeditat, Raul Ambruș fiind informat asupra persoanelor care nu au drept de vot. Acesta a avut acces la convocator și i s-au adus la cunoștință motivele statutare pentru care persoanele în cauză nu își pot exprima opțiunea în mod legitim. Candidatul Raul Ambruș a fost reprezentat în Comisia de organizare și desfășurare a alegerilor de către Claudiu Chira și Liviu Cocean deci a avut acces atât la informații, cât și la deciziile luate. Dacă ar fi existat îndoieli legitime cu privire la convocator, persoanele în cauză ar fi trebuit să depună contestație, nu să instige la violență”, transmite Biroul de presă al PNL Timiş.

Oficialii liberalilor timişeni mai spun că, sâmbătă, 3 iulie, în ziua în care PNL Timişoara urma să-şi aleagă preşedintele, persoane fără drept de vot au fost mobilizate de către grupul lui Raul Ambruș să pătrundă în sala unde începuse conferința de alegeri pentru a crea confuzie și a periclita procesul corect de votare: „Persoanele care au intrat în sală au creat un climat conflictual și au insistat să voteze, fapt care a impus amânarea alegerilor.”

Din punct de vedere tehnic, mai spun reprezentanţii PNL Timiş, alegerile au fost organizate corespunzător, nu au fost identificate deficiențe sau greșeli. În privinţa schimbării locației inițiale – Grădina de Vară a fost schimbată cu Sala Capitol a Filarmonicii – decizia a fost luată din cauza caniculei, urmate de reprize de ploaie, însă, transmite PNL Timiş prin Biroul de presă, toate persoanele cu drept de vot au fost anunțate, iar pentru acestea, accesul în sală s-a făcut cu ușurință: „În faţa Filarmonicii au staționat persoane fără drept de vot care au venit instigate de grupul lui Raul Ambruș și cărora nu li se putea permite accesul în incintă. Persoanele care au intrat cu forța în sală nu s-au legitimat, deci nu poate fi certificată nici măcar calitatea de membru PNL, cu atât mai puțin dreptul de vot.”

PNL Timiş transmite că alegerile PNL Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar, deci ele nu pot fi nici validate, nici invalidate, iar Comisia de arbitraj de la București, adusă în discuţie de unele voci, „nu are asupra a ce să se pronunțe deoarece alegerile nu au avut loc.” Din punct de vedere tehnic, statutar, explică ei, ședința a fost închisă, alegerile amânate, iar buletinele de vot – anulate.

Date fiind această situaţie şi în baza argumentelor expuse public, Biroul Permanent Judeţean interimar al PNL Timiș a votat dizolvarea Biroului Permanent Local Interimar al PNL Timișoara și a ales o nouă componență, care include două personalități din mediul universitar, reprezentative pentru orașul Timișoara: Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, și Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara. În componenţa noului Birou Permanent Local Interimar al PNL Timișoara – condus interimar de Alin Nica – intră şi foști președinți ai PNL Timiș: Viorel Coifan și Ovidiu Drăgănescu, acesta  din urmă fiind, la un moment dat, şi secretar general al PNL pe țară.

În cadrul ședinței Biroul Permanent Județean interimar al PNL Timiș a fost decisă schimbarea lui Claudiu Chira de la conducerea organizației PNL Dumbrăvița.

PNL Timiş mai anunţă că noul Permanent Local Interimar al PNL Timișoara are ca principale atribuții organizarea alegerilor la municipiu și cercetarea și sancționarea faptelor acelor membri care au încălcat statutul și care, prin acțiunile lor, continuă să afecteze reputația PNL.

Print Friendly, PDF & Email