Măsuri împotriva răspândirii Coronavirusului, luate la Curtea de Apel Timişoara

Pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu Coronavirus, Curtea de Apel Timișoara a decis un set de măsuri, care intră în vigoare mâine dimineață, transmite Biroul de Presă al instituţiei.

 

Prima măsură vizează ca toate ședințele de judecată să se deruleze într-o manieră care să permită prezența simultană a maximum 20 de persoane în fiecare sală de judecată.

Sălile de judecată vor fi aerisite la fiecare o oră și jumătate, timp de 15 minute.

Pe holurile Palatului Dicasterial, nu vor putea rămâne mai mult de 50 de persoane

Se recomandă ca persoanele aflate în incinta Palatului Dicasterial, fie că staționează pe holuri ori se află în sălile de judecată să stea la o distanță de aproximativ un metru, una de cealaltă.

Sălile de judecată vor fi dezinfectate în fiecare dimineață, cu soluție pe bază de clor şi alcool.

Personalul care deservește serviciile de registratură, arhivă, relații cu publicul va fi dotat cu mănuși medicinale și măști, pe măsura ce respectivele materiale vor fi achiziționate.

Curtea de Apel Timişoara recomandă justițiabililor și avocaților să utilizeze aplicația electronică a dosarului, pe bază de parolă și utilizator (prin accesarea www.curteapeltimisoara.ro ) și, totodată, să solicite în cererile lor judecarea cauzelor în lipsă, pentru a limita deplasarea fizică la sediul instanțelor.

În privinţa judecării cauzelor cu inculpații aflați în stare de arest, se va stabili un interval de timp diferit de comun acord cu Penitenciarele și cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, pentru ca aceste cauze să se judece la intervale de timp diferite de cele care vizeaza inculpații cercetați în stare de libertate.

Atât justițiabililor, cât și avocaților li se recomandă să staţioneze în incinta Palatului Dicasterial doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii formalităţilor/îndatoririlor  judiciare şi profesionale.

Print Friendly, PDF & Email