Măsuri de urgenţă împotriva răspândirii Covid 19, luate la Timişoara

Foto: Constantin Duma

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara a luat o serie de măsuri pentru a evita răspândirea noului Coronavirus, Covid-19.

 

Astfel, în perioada 11-31 martie:

 1. Se interzice organizarea de spectacole de orice fel, indiferent de numărul spectatorilor.
 2. Se interzice prezenţa spectatorilor la evenimentele sportive.
 3. Se sistează activitățile cluburilor.
 4. Se închid bazinele de înot
 5. Se sistează vizitele la grădina zoologică.
 6. Se sistează vizitele în muzee și la expoziţii.
 7. Se limitează accesul la ceremoniile de cununie civilă la maximum 20 de persoane.
 8. Se restrânge relaţia Primăriei cu publicul strict la problemele urgente.
 9. Se suspendă activitatea piețelor de vechituri.
 10. Se instituie obligativitatea transportatorilor de persoane de a asigura pe tot parcursul activității o stare de curățenie impecabilă a mijloacelor de transport folosite, procedând în acest sens la igienizarea lor obligatorie o dată pe zi și în plus de oricâte ori se impune.
 11. Se instituie obligativitatea operatorului de salubrizare stradală de a spăla străzile orașului cu apă cu clor sau alți dezinfectanți indicați de organele competente ca eficienți contra virusului Covid -19.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara, condus de primarul Nicolae Robu, le recomandă cetățenilor folosirea instrumentelor informatice de accesare de la distanță a serviciilor publice, în mod special a serviciului online de plată a taxelor și impozitelor locale, unde se creează aglomeraţii în această perioadă a anului. În plus, mai recomandă populaţiei urmărirea și respectarea cu strictețe a indicațiilor și dispozițiilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

Print Friendly, PDF & Email