O solicitare comună a consiliilor consultative de cartier îi va determina în perioada următoare pe reprezentanţii Primăriei Timişoara şi ai Consiliului Judeţean Timiş să reia discuţiile legate de posibilitatea amenajării unui aquapark în Timişoara, un proiect paralel celui de la Dudeşti, în care, teoretic, şi Municipalitatea şi administraţia judeţeană sunt implicate.
Un proiect rediscutat la Consiliul Local
La următoarea şedinţă de plen a Consiliului Local Timişoara, aleşii locali vor trebui să reia discuţiile legate de posibilitatea amenajării unui complex de agrement de tip aquapark la Timişoara, în urma unei adrese trimise de toate consiliile consultative de cartier, prin care se cere realizarea unei asemenea investiţii în municipiu. Aceeaşi adresă a fost trimisă şi Consiliului Judeţean Timiş care, se presupune, ar trebui cooptat în proiect.
Conform primei variante de proiect, s-ar dori realizarea unei zone de bazine acoperite şi în aer liber, de 15.000 de metri pătraţi, pe care să fie construite două bazine exterioare, două bazine interioare cu apă caldă/ termală, cu jocuri acvatice şi hidroterapie, o zonă de spa, terenuri de sport, birouri administrative, grupuri sanitare şi diverse spaţii auxiliare.
S-a propus, de asemenea, construirea unui hotel cu o capacitate de 70 de camere care să deservească întregul complex şi a unei parcări cu 300 de locuri, cu posibilitate de extindere.
Consiliile consultative de cartier ale Timişoarei cer ca o astfel de investiţie să fie dezvoltată în oraş şi, în acest sens, a fost identificată şi o locaţie pretabilă unui proiect de asemenea amploare. “Propunerea noastră nu a fost una teoretică, a venit sub forma unui proiect cu soluţii concrete. Noi deja am identificat o suprafaţă pe care s-ar putea amenaja un astfel de aquapark, la ieşirea spre Jimbolia, pe strada Ovidiu Balea, în zona Mehala. Terenul are cam 12 – 13 hectare şi aparţine Primăriei”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Consultativ de Cartier Mehala, Ioan Bolog.
Un proiect paralel
Cum mulţi timişoreni continuă să facă turism de agrement în Ungaria, în lipsa unui aquapark similar în zonă, se vorbeşte de multă vreme de posibilitatea ca măcar un astfel de obiectiv de agrement comparabil cu cel al vecinilor maghiari să se construiască în Timiş. Au fost vehiculate în ultimii ani numeroase idei şi locaţii – de la Sânnicolau Mare până la comunele limitrofe Timişoarei.
Până la urmă însă singurul proiect care pare să aibă şansele cele mai mari de realizare este cel din comuna Dudeştii Noi, în varianta în care nu ar fi dependent de vreo finanţare de la buget, ci ar fi realizat cu fonduri europene. Proiectul a fost scris de compartimentul de dezvoltare locală al Primăriei Dudeştii Noi, valoarea sa fiind de aproximativ 15.000.000 de euro, din care 30% cofinanţare.
Pentru a putea susţine cofinanţarea, Primăria Dudeştii Noi a realizat demersuri la nivelul CJ Timiş şi al Primăriei Timişoara, pentru un parteneriat. Iniţial Primăria Timişoara susţinea că nu este interesată de proiect. Între timp, se pare, şi-a reconsiderat poziţia, dorind un parteneriat cu Dudeştii Noi. Rămâne de văzut însă, în actualul context, cum vor putea Primăria Timişoara şi CJ Timiş să sprijine realizarea simultană a două obiective de acest gen, cu o valoare de investiţie foarte mare.
Ultimele comentarii