Un consilier local propune introducerea, în Timișoara, a city card-ului

Stefan Sandu foto latTimișoara ar putea avea, în perspectivă, la fel ca multe alte orașe din România sau din Europa, city card-uri ce vor permite, de exemplu, atât utilizarea mijloacelor de transport în comun, cât și vizitarea unor obiective turistice.

 

Consilierul local PNL Ștefan Sandu propune introducerea unui card general, destinat atât utilizării transportului public în comun, cât și vizitării unor obiective turistice, după modelul cardurilor existente, inclusiv în unele orașe ale țării, așa cum este cazul Clujului. Acesta ar urma să poarte numele de city card și ar putea fi utilizat atât de către turiști, cât și de către localnici.

Ștefan Sandu spune că city card-ul, care ar urma să funcționeze ca un fel de portofel electronic, va putea fi utilizat atât pentru a putea călători cu mijloacele de transport în comun ale RATT, cât și pentru a închiria bicicletele recent puse la dispoziție de administrația orașului și, în perspectivă, pentru transportul cu vaporetto sau pentru accesul la diverse instituții de cultură. În vreme ce turiștii care trec prin Timișoara îl vor putea utiliza pentru a vizita obiectivele turistice sau culturale ale orașului, pentru a intra la spectacole sau pentru a beneficia de reduceri la restaurante sau cafenele. „Este un proces mai lung, pentru că vom demara discuţii cu reprezentanţii Zoo, ai teatrelor, ai Operei, cu instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Timiş. Este şi un bun prilej de promovare a muzeelor din oraş”, este de părere consilierul local liberal. Care apreciază că, în acest fel, Timișoara s-ar putea alinia practicilor altor orașe europene în care achiziționarea unui astfel de city card, emis pentru perioade scurte, de trei sau de cinci zile, le permite turiștilor să utilizeze mijloacele de transport în comun, dar și să viziteze muzee.

Potrivit lui Ștefan Sandu, proiectul se află deja într-o etapă de derulare a preparativelor, existând șanse ca, după finalizarea discuțiilor, inclusiv cu reprezentanții CJ Timiş, acesta să poată demara, generând venituri la bugetul local.

Cardurile pentru turişti vor fi emise pe perioade foarte scurte. Cele emise pentru timişoreni vor cuprinde nişte facilităţi incluse pe cardul RATT. Totul face parte din măsurile sau încurajările pe care dorim să le aducem astfel încât, cu timpul, timişorenii, şi nu numai ei, să fie tentaţi să-şi lase maşinile acasă”, conchide Ştefan Sandu.

Print Friendly, PDF & Email