Parcul Castelului din Timişoara a prins viaţă şi culoare, prin creativitatea unor tineri. De ieri, acolo poate fi admirată una dintre cele mai mari instalații de string art din România, făcută doar din aţă şi cuie bătute în lemn.
Una dintre cele mai mari instalaţii urbane de string art din țară se află de ieri la Timişoara, în Parcul Castelului, din zona Castelului Huniade, fiind realizată la iniţiativa studenţilor din Asociaţia de la 4, o organizaţie a Facultăţii de Arhitectură, cu sprijinul echipei Cufir şi al Timişoara-Capitala Tineretului din România.
La realizarea și montarea ansamblului, numit Labirintul din Castel, au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit zece kilometri de ață colorată, aproape doi metri cubi de lemn și peste 1500 de cuie. Structura măsoară 25 de metri pătrați, iar înălțimea atinge, în cel mai înalt punct, 6 metri. Dimensiunile sale o fac să fie în topul celor mai mari instalații de string art din România, spune Simona Herczeg, coordonator al asociaţiei Timișoara-Capitala Tineretului din România.
String art este tehnica prin care artiştii creează opere folosind aţe şi cuie bătute în lemn.
Labirintul din Castel este primul pas al inițiativei Animă-un parc!, prin care, sub egida programului Timișoara-Capitala Tineretului din România, se doreşte revitalizarea mai multor spații urbane din oraș.
Ultimele comentarii