Un parc de peste 20.000 de metri pătraţi, din centrul Timişoarei, modernizat cu fonduri europene

Parcul Justitiei Timisoara (o) Foto Costi DumaPeste 20.500 de metri pătraţi de spaţii verzi au fost reamenajate, în Parcul Justiţiei, din Timişoara, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, de aproape 2,1 milioane de lei.

 

Modernizarea Parcului Justiţiei – situat pe b-dul C.D. Loga, făcând trecerea spre Parcul Rozelor –, proiect derulat în baza unui contract de finanţare semnat, în 29 mai 2015, între Primăria Timişoara şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost finalizat cu câteva zile înainte de termne, care a fost 29 decembrie 2015. Valoarea totală a acestui proiect, desfăşurat pe parcursul a opt luni, din 30 aprilie 2015, a fost de aproape 2,1 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă, de circa 2,05 milioane lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

În urma acestui proiect au fost reamenajate şi completate spaţii verzi pe o suprafaţă de peste 20.500 de metri pătraţi. Cu alte cuvinte, au fost plantaţi aproape 110.000 de bulbi, mai mult de 50 de arbori şi arbuşti, iar suprafaţa gazonată a fost refăcută pe aproape 17.000 de metri pătraţi. De asemenea, au fost realizate un sistem modern de irigare a Parcului Justiţiei şi o staţie de pompare a apei, a fost refăcut iluminatul public utilizând energiile alternative, prin montarea a 23 de stâlpi de iluminat fotovoltaici, au fost reabilitate alei pietonale pe o suprafaţă de mai mult de 1.500 de metri pătraţi, a fost dezafectat gardul împrejmuitor, reabilitată conducta de apă, iar parcul a fost dotat 38 de bănci de odihnă şi 35 de coşuri de gunoi.

Reprezentanţii Municipalităţii anunţă că proiectant în această lucrare a fost SC Green Project SRL Iaşi, executant, SC Lovrintim SRL, diriginte de şantier, un reprezentant al SC Adam`s Construct SRL Timişoara, iar echipa de implementare a proiectului a fost compusă din Adrian Bere Semeredi, care a fost manager de proiect, Daniela-Elena Burtic, asistent de proiect, Florin Ciaca, responsabil tehnic, şi reprezentanţii regiilor: Aquatim, E-on Gaz, RATT şi Colterm.

Contractul de execuţie, în valoare de 1.15 milioane de lei, a fost încheiat în 22 iulie 2015, cu Lovrintim SRL, la care se adaugă TVA, finalizându-se în 9 decembrie 2015.

Print Friendly, PDF & Email