Fondatorul Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei, consilier personal al viceprimarului Cosmin Tabără

Foto: Facebook / Ilie Sirbu

Viceprimarul liberal al Timişoarei, Cosmin Tabără, anunţă că l-a desemnat consilier personal pe Ilie Sîrbu, fondatorul Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. Acesta este cel de al doilea consilier personal, primul fiind ales Cătălin Olteanu, care a asigurat managementul câtorva mari societăţi comerciale.

 

„Foarte mulți îl cunoașteți pe Ilie deja, fiind dedicat de ani de zile scopului definit chiar în numele asociației: salvarea patrimoniului Timișoarei. Aveam nevoie de o voce avizată pentru a mă sfătui în legătură cu patrimoniul construit și al patrimoniului cultural și spiritual al municipiului nostru. Am convingerea că alături de Ilie voi descoperi și eu istoria reală a Timișoarei și că, împreună, vom afla lucruri noi sau mai puțin știute despre cele 14.000 de clădiri care fac parte din patrimoniul istoric arhitectural al Timișoarei”, anunţă, pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Cosmin Tabără.

Acesta anunţă că este deschis la propunerile opiniei publice pe tema patrimoniului, „una de mare interes nu doar pentru mine, ca viceprimar, ci pentru toți locuitorii acestui oraș pe care dorim să îl vedem viu și atractiv pentru turiștii pe care sperăm să îi vedem alături de noi în 2023, anul când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană”.

Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, fondată şi condusă de Ilie Sîrbu, reuneşte un grup de voluntari angajaţi în documentarea, protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului construit, cultural, spiritual si intelectual din Timişoara şi din Banat. Potrivit prezentării de pe pagina web, Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei doreşte ca prin activitatea pe care o desfăşoară să prezinte publicului interesat, printr-o serie de articole şi filme documentare, istoria fiecărei clădiri de patrimoniu din Timişoara, trecutul personalităţilor care prin activitatea desfăşurată a dus prestigiul oraşului în lume: „De multe ori, imobile de o importanţă majoră pentru urbea noastră au fost înstrăinate fără niciun fel de opoziţie din partea autorităţilor locale şi centrale. Misiunea noastră este de a proteja patrimoniul istoric arhitectural al Timişoarei, ce cuprinde peste 14000 de cladiri, şi integrarea lui armonioasă în peisajul urban contemporan. Credem că dezvoltarea urbană a Timişoarei, trebuie, să includă conservarea şi restaurarea patrimoniului arhitectural.”

Print Friendly, PDF & Email