Sunt Dan Diaconu, viceprimar al Timișoarei și particip la alegerile locale pe lista de consilieri locali pentru Partidul Național Liberal. În logica firească a lucrurilor, din patru în patru ani, revenim, fiecare dintre noi, cei ce am asumat responsabilități administrative, la decizia dvs. M-am străduit și în acești ani să fac ce îmi stă în putință pentru mai binele oamenilor ce m-au votat sau nu. Au fost două mandate pline de provocări, în care am încercat să îmi păstrez echilibrul și să contribui, cu toată puterea, la binele general. V-am întâlnit pe mulți dintre dvs. personal și am încercat să răspund fiecărui mesaj, cu onestitate.
Cei 8 ani de administrație liberală au fost ani extrem de prolifici pentru Timișoara. Am bucuria unui număr important de realizări și pot spune, cu mulțumire, că eforturile tuturor echipelor cu care am muncit cot la cot s-au concretizat în obiective atinse. Este foarte greu să sintetizezi două mandate intense, în cuvinte.
Obiective îndrăznețe pentru spitale și școli
Pornind de la obiectivele majore, în domeniul sănătății și până la standardele actuale și investițiile îndrăznețe din prezent: finalizarea construcției noului spital de copii, proiectul pentru noul corp al Spitalului Municipal, noua Maternitate, prevăzută a fi construită în zona Bogdăneștilor și renovarea completă a clinicilor de la Spitalul “Victor Babeș”, pot spune că investițiile în sănătate au fost o constantă în topul mandatelor mele ca liberal în administrația Robu, iar valoarea investițiilor în acest domeniu este de peste 200 milioane euro.
Educaţia este o prioritate majoră a acestei administraţii și, încă de la începutul primului mandat, în anul 2012, a reprezentat o provocare în ceea ce privește lipsa spațiilor de școlarizare. Am modernizat, reabilitat și dotat unitățile de învățământ în așa fel încât copiii să beneficieze de spații și laboratoare moderne, am amenajat noi corpuri de clădire și am reușit să ne apropiem de organizarea cursurilor într-un singur schimb, cel de dimineață. Astăzi, construim prima școală de la “zero”, în Timișoara, după Revoluție, campusul liceului Lenau, care va fi finalizată în 2022.
Am reușit, în cei 8 ani, să armonizăm stilul peisagistic clasic al parcurilor orașului cu conceptele noi de modernizare in domeniul sistemelor de irigare, al mobilierului urban, al delimitării zonelor pentru fiecare tip de activitate, iar investițiile în domeniul mediului s-au ridicat la peste 50 milioane de euro.
În ceea ce privește patrimoniul arhitectural istoric din România, unul extraordinar din toate punctele de vedere prin stiluri, monumentalism, valoare istorică, sau poveste a fiecărei clădiri, am reușit să restaurăm un număr foarte mare de clădiri: Vicariatul Sârbesc, Biserica Milennium, Liceele Loga și Calderon, Clinica de Oftalmologie, Biserica mizericordienilor, Clinica ORL, Scoala Gen. 12, sunt doar câteva exemple. Efortul de a aduce tot acest patrimoniu la nivelul dorit de fiecare dintre noi este unul uriaș, dar realizabil.
Cultura și turismul, în top!
Unul dintre cele mai importante proiecte ale Timișoarei din ultimii 30 de ani este câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii, în anul 2016, sub administrație liberală. E foarte greu să sintetizezi ani întregi de muncă și zeci de investiții aferente acestui titlu în câteva fraze. Nenumărate proiecte sunt în derulare, având prevăzute surse de finanțare atât din fonduri nerambursabile europene, cât și de la bugetul local sau național, toate menite să îmbunătățească infrastructura culturală și de turism a municipiului Timișoara: reabilitarea clădirii Palatului Culturii (Opera din Timișoara), reabilitarea şi refuncţionalizarea imobilului Filarmonicii Banatul, transformarea vechiului Turn de Apă al Timişoarei din Iosefin într-un spaţiu multicultural, reconversia Centrului Cultural Mărășești (fosta Clinică de Dermatologie), a Sinagogilor din Cetate și Fabric și a celor 8 cinematografe preluate de la RADEF şi transformarea lor în centre culturale, crearea MultipleXity – un centru pentru artă, tehnologie şi experiment, investiție majoră pe locul depoului din Take Ionescu.
În anul 2023, an în care Timișoara va deține titlul, vom putea vorbi de o Timișoară cu zeci de investiții finalizate, în spațiul public, în infrastructura culturală, în infrastructura de turism, sau cea de transport.
Am încercat să sintetizez și să vă prezint o mică parte din tot ceea ce înseamnă acum Timișoara, după 8 ani de administrație liberală, să vă prezint Timișoara așa acum o văd eu, așa cum am încercat să o construiesc gândindu-mă la viitorul copiilor mei, la viitorul copiilor Timișoarei și la bunăstarea timișorenilor. A fost, în primul rând o onoare să vă reprezint, cum puține momente pot fi în viață, onoare pentru care vă mulțumesc.
În 27 septembrie, votați candidatul PNL la Primăria Timișoara, Nicolae Robu și lista consilierilor locali PNL, poziția 1 pe buletinele de vot! Fapte, nu vorbe pentru Timișoara!
Comandat de PNL Timiș. Executat de SC Timpolice SRL. Cod mandatar financiar: 21200012.
Ultimele comentarii