Candidatul PNL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu: „Și după 5 iunie, timișorenii vor vedea multă, multă muncă!”

Nicolae RobuPNL Timiş îşi propune ca la alegerile locale din 5 iunie să câştige un nou mandat pentru primarul Nicolae Robu, la Timişoara, majoritate PNL în Consiliul Local Timişoara şi în Consiliul Judeţean Timiş. Câştigarea majorităţilor în cele două Consilii ar permite desemnarea, de către PNL, a președintelui și vicepreședinților Consiliului Judeţean, respectiv a celor doi viceprimari în Timişoara.  

 

Domnule Nicolae Robu, pe ce s-a axat campania dvs. electorală? 

Nicolae Robu: Campania mea a fost și va fi până la capăt total diferită de a contracandidaților mei. În timp ce ei nu vin cu absolut, dar absolut nicio idee pentru Timișoara, nu raportează nicio realizare de-a lor de până acum, care să-i credibilizeze în fața cetățenilor, eu mă prezint, din contră, cu realizări concrete, importante și numeroase, obținute în toate funcțiile în care m-am manifestat până în prezent și cu o viziune asupra viitorului Timișoarei însoțită de un portofoliu imens de proiecte concrete.

Și mă mai prezint cu ceva: cu o disponibilitate la muncă totală, cu cinste, cu corectitudine, cu respect față de lege și, bineînțeles, cu respect față de cetățeni, toate acestea dovedite și până acum.

Eu știu ce e de făcut pentru Timișoara și timișoreni, pentru că eu nu mi-am exercitat funcția de primar stând în birou, ci bătând orașul în lung și-n lat, mergând printre oameni, discutând cu oamenii, preluând doleanțele, nevoile lor. Eu și colegii mei liberali am fost singurii care am organizat întâlniri de anvergură cu cetățenii în spații deschise, acolo unde ei să vină fără inhibiții, să ne asculte și să-i ascultăm.

Noi am refuzat campania “clasicizată” deja în România, dusă mai departe de adversarii noștri, făcută doar cu îndrugarea de vorbe, de vorbe demagogice, colportatoare de promisiuni fără acoperire, respectiv de noroi la adresa adversarilor și vom refuza așa ceva, până la capăt.  Noi, Partidul Național Liberal, membru al grupului politic popular european, al dreptei democratice europene, adept al statului de drept, noi ținem la decență, promovăm decența, tot așa cum promovăm dezvoltarea, modernismul, progresul. Adversarii noștri, socialiștii (PSD e membru al grupului politic socialist, și proiectul PSD pentru orașul nostru este “Timișoara Socialistă”) promovează colectivismul, asistența socială aberantă, protectoare și încurajatoare a nemuncii, a lenei, în detrimentul celor harnici, al tinerilor în primul rând și al celorlalte categorii de vârstă active.

 

Ați afirmat public de mai multe ori că sunt peste 100 de realizări. Care sunt cele mai importante din punctul dumneavoastră de vedere? 

Nicolae Robu: Ooh, sunt mult mai mult de 100 de realizări. Eu vorbeam pe parcursul campaniei despre 100 fiind foarte selectiv, recunosc, și pentru că, în comunicare, sună bine să spui: iată 100 de motive să continuăm împreună! În realitate, repet, sunt mult mai multe.

Care sunt cele mai importante? Hai să zicem construirea pasajului Michelangelo, reabilitarea și refuncționalizarea centrului istoric, amenajarea malurilor Begăi, constituirea flotei de 7 vaporașe și reluarea navigației pe Bega, după 49 de ani, lărgirea la 4 benzi a unui număr important de străzi, realizarea a numeroase sensuri giratorii, reabilitarea /amenajarea unui număr important de parcuri (Parcul Justiției, Parcul Pădurice etc., devenite imediat noi elemente de mândrie pentru oraș), realizarea controlului computerizat al semaforizării prin implementarea celui mai modern sistem din România și unul dintre cele mai moderne din Europa – termen : 30 iunie 2016, deci încă puțină răbdare, vă rog – , sistem care va asigura mult dorita undă verde, ce va fluidiza enorm traficul (semafoarele funcționează, acum, necorelat, cu noul sistem toate vor avea timpii stabiliți dinamic de computer, în funcție de condițiile concrete din trafic, astfel încât să nu se mai stea la roșu din semafor în semafor, ca acum). VeloTM este un alt succes, în 9 luni după implementarea sistemului fiind înregistrate 140.000 de călătorii cu bicicleta. De succes este și sistemul de creștere a securității prin supraveghere video, care ține sub monitorizare 14 locații din oraș, în care niciun răufăcător nu poate acționa fără să fie detectat imediat și prins; sistemul se va extinde la tot orașul. Apoi investițiile în transportul în comun, constând în reabilitarea unor linii de tramvai, extinderea unor linii de troleibuz și plata aproape a tuturor autobuzelor și troleibuzelor care circulă în oraș, contractate de administrația precedentă, dar achitate în cea mai mare parte de administrația condusă de mine și cele două tramvaie ultramoderne, “Armonia”, la care se adaugă alte 12 în lucru, care ne vor parveni până la sfârșitul anului, toate acestea ca expresie a importanței pe care am, acordat-o și vreau să o acord în continuare transportului în comun.

Sunt foarte importante și mă mândresc cu ele și obiectivele de anvergură mai mică, dar care afectează viața de zi cu zi a cetățenilor, precum amenajările ultracivilizate ale spațiilor dintre blocuri, prin care s-au realizat locuri de parcare, spații verzi cu flori și o mulțime de copaci, alei de conexiune cu porțile de acces în blocuri, etc.

Să nu mai vorbim de investițiile în învățământ, sănătate, cultură și sport, care au fost detașat cele mai mari de la Revoluție încoace.

Mai vreau să spun că în cei 4 ani cu mine ca primar, niciun grup de interese și niciun clan n-a putut să își facă de cap. Absolut niciunul. În acești patru ani, nu s-a pierdut nimic din avuția publică a Timișoarei. În schimb, s-a câștigat. Am câștigat patru clădiri, trei din zona spitalicească, extrem de importante pentru sistemul medical timișorean și a patra clădirea în care a funcționat cândva cinematograful Studio. Le-am câștigat în instanță, singurul loc unde se pot rezolva astfel de probleme într-un stat de drept. Am câștigat parcarea din spatele magazinului Bega, la prima instanță, nu este decizie definitivă, dar suntem încrezători că vom câștiga până la urmă și acel teren. 

 

Cu ce echipă ați ales să mergeți spre câștigarea majorității în Consiliul Local Timișoara? 

Nicolae Robu: PNL propune timişorenilor o echipă de consilieri care va fi dedicată Timişoarei, o echipă cinstită, o echipă corectă, care va munci pentru oraș și nu pentru diverse grupuri de interese. Timișoara are nevoie de oameni care să-și asume să mai fie și “înjurați”, dar să facă lucruri bune, să fie competenți, cinstiți, corecți, să n-aibă probleme cu legea și să schimbe prin eforturile lor orașul în bine! Timișorenii trebuie să știe că rolul Consiliului Local este important în desfășurarea proiectelor pe care le dorim. Fără o majoritate PNL în Consiliul Local, cu o opoziție formată din același grup împotriva Timișoarei, format din social-democrați, orașul nostru nu se poate dezvolta pe deplin.

Print Friendly, PDF & Email