Conceptul de regenerare urbană pentru Piața Mocioni, prezentat public

Piaţa Al. Mocioni. Foto: Spotlight Timişoara

Primăria Timișoara invită cetățenii să participe la prezentarea publică a conceptului de regenerare urbană prin reabilitarea, modernizarea și reorganizarea spațiilor publice din zona Pieței Alexandru Mocioni.

 

Întâlnirea are loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17, în sala de festivități a Parohiei Iosefin, din Piața Alexandru Mocioni nr. 9 (Küttel). Prezentarea proiectului – organizată împreună cu proiectantul, Total Business Land SRL – va fi putea fi urmărită și online, pe pagina de Facebook a Primăriei Timişoara. Platforma de consultare publică poate fi accesată la acest link.

Zona vizată include atât tronsonul bulevardului 16 Decembrie 1989, între Piața Alexandru Mocioni și Podul Traian, cât și căile de acces pe străzile Gh. Doja, Miron Costin, Timotei Cipariu, Zugrav Nedelcu, Ady Endre, Emanoil Gojdu, bd. Regele Carol I, I.H. Rădulescu, Treboniu Laurian și Splaiul Tudor Vladimirescu.

Proiectul de modernizare a domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni, a Parcului Doja și a Podului Maria – transmitea Municipalitatea, în iulie 2022 – are ca scop inițierea procesului de regenerare urbană prin creșterea atractivității și calității vieții în zona Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei, transmite Municipalitatea. Proiectul include un sistem de iluminat public contemporan, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală a fost asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus.

Piața Mocioni, explica atunci primarul Dominic Fritz, va deveni o piață în adevăratul sens al cuvântului: un loc de întâlnire și petrecere a timpului liber pentru locuitorii din cartier, cu mult mai multe zone verzi, bănci, amenajări pentru diverse activități culturale și de relaxare – expoziții, spectacole pentru copii, teatru și muzică, dar și terase. Toate amenajările făcute pe spațiu public, mai spunea el, vor pune în valoare excepționalul patrimoniu arhitectural al zonei.

Print Friendly, PDF & Email