Zona Traian, inclusă într-un proiect de regenerare urbană

Foto: PMT

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă că, împreună cu proiectantul, au vizitat zona Traian, vizată de un proiect de regenerare, și au discutat despre schimbările pe care şi le doreşte Municipalitatea. Obiectivul final este transformarea radicală a zonei Traian, pe care Primăria Timișoara o propune ca un loc de recreere și relaxare, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete.

 

Aceste străzi vor avea spații verzi generoase, locuri de joacă, spații pietonale și de odihnă, o rețea de piste pentru biciclete, legături bune la transport în comun. Fostul parc care acum este asfaltat va fi readus la viață și toate străzile vor avea elemente de siguranță și accesibilitate pentru cei cu dizabilități, seniori sau copii”, declară Dominic Fritz.

Acesta mai spune că a convenit cu proiectantul ca timişorenii care locuiesc, care lucrează în această zonă sau ai căror copii învaţă la școlile de aici, de exemplu la Liceul „Willam Shakespeare”, să fie implicați încă din etapa de proiectare și să transmită Municipalităţii sugestiile de amenajare a zonei.

Foto: PMT

Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, care este centrat pe nevoile timișoreanului legate de spațiu de relaxare și petrecerea timpului liber, spațiu verde, deplasare pietonală și velo, a anunţat Primăria în luna februarie a acestui an. Astfel, vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc, care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă sau copii), transmitea Municipalitatea.

Foto: PMT

În procesul de atribuire a contractului de proiectare, mai spun oficialii Primăriei, au primit puncte suplimentare echipele în a căror componenţă intră arhitecți sau peisagiști care au obținut un premiu sau o mențiune în cadrul unui concurs la nivel național sau internațional pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private.

În cadrul procedurii de achiziție, Primăria va semna contractul cu Asocierea Planwerk Arhitectură și Urbanism – Prodeco Arhitectură și Inginerie. Serviciile de proiectare și asistență tehnică au o valoare de 1,27 milioane de lei fără TVA. Finanțarea pentru execuția proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene.

 

Print Friendly, PDF & Email