CJ Timiş: Licitația pentru șoseaua care va lega Aeroportul Timișoara de autostrada A1, în etapa de evaluare a ofertelor

Sursă foto: Facebook / CJ Timiş

Nouă oferte ale unor firme sau asocieri de firme au intrat în evaluare în cadrul licitației desfășurate de Consiliul Judeţean Timiș pentru proiectul de construire a unei noi șosele, la patru benzi, care va lega Aeroportul Internațional Timișoara de autostrada A1.

 

Consiliul Județean Timiş a lansat în decembrie 2020 licitația pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri. Valoarea contractului este estimată la 1.97 milioane lei, iar câștigătorul licitației va avea zece luni la dispoziție pentru a livra documentațiile, transmit reprezentanţii CJ Timiş. În momentul de față, ofertele depuse au intrat în evaluare.

Drumul care va lega Aeroportul Internațional Timișoara de autostrada A1va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta va fi construit la sud de Aeroport, de la intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, va intersecta DC62 (Remetea Mare – Ianova) și va avea ca punct terminus intersecția cu DN6, nodul de descărcare A1. Dincolo de beneficiile evidente, noua șosea va reduce și poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități, precizează oficialii CJ Timiş.

„Am insistat pe o analiză rapidă, dar extrem de temeinică a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea, probabil, un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor, pentru ca apoi să lansăm licitația pentru execuția efectivă a noii șosele”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Investiția a primit un impuls la finalul anului trecut, CJ Timiș alocând proiectului suma suplimentară de peste 1.6 milioane lei, pentru realizarea documentației specifice. Investiția este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Print Friendly, PDF & Email