Pentru a determina cetățenii Timişoarei să susțină candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană, azi este lansată o campanie de mobilizare, prin care li se cere să realizeze flotări sau genuflexiuni…
În 10 octombrie, Timișoara îşi va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, la Ministerul Culturii, autoritatea responsabilă de procesul de preselecție din România. Pentru a implica cetățenii orașului să susțină candidatura într-un alt mod, Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană lansează o nouă campanie de mobilizare a timișorenilor prin care le cere acestora să realizeze 21 de flotări.
Campania „21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat”, care se desfăşoară în perioada 31 august – 19 septembrie, își propune să încurajeze dedicarea, creativitatea și competiția în spiritul fair play-ului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021.
Pe durata a 21 de zile, anunţă reprezentanţii asociaţiei, pe pagina de Facebook a acesteia va fi postat zilnic un video realizat de echipa Timișoara 2021, în care membri ai comunității locale, de la cetățeni la artiști, muzicieni, jurnaliști, elevi, producători, bicicliști sau skateri au făcut 21 de flotări pentru a susține candidatura orașului nostru.
Campania încurajează cetățenii orașului să susțină candidatura prin depunerea unui minim efort fizic, să posteze pe paginile proprii de social media un scurt video cu ei realizând cele 21 de flotări, folosind hashtagul #21pushups. Organizatorii mai spun că, dat fiind faptul că efortul fizic care trebuie depus nu este tocmai ușor, pentru cei care nu pot realiza flotările există ca variantă alternativă realizarea a 21 de genuflexiuni.
“Candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces prin care ne propunem să schimbăm imaginea orașului nostru și în percepția locuitorilor săi, nu doar în Europa. Este vorba despre o competiție, iar noi, ca timișoreni, trebuie să susținem candidatura, să demonstrăm că ne dorim acest titlu și să depunem, fiecare, un mic efort pentru a câștiga titlul. De ce nu prin realizarea a 21 de flotări sau 21 de genoflexiuni pentru Timișoara anului 2021? Asemenea mișcări sunt benefice procesului prin care trecem, pot fi considerate partea amuzantă, de descrețire a frunților, dar fără a uita cât de mare este efortul pe care trebuie să îl depunem împreună, ca locuitori ai orașului, pentru câștigarea titlului”, spune directorul executiv al asociaţiei, Simona Neumann.
De 30 de ani, Comisia Europeană oferă țărilor din Uniunea Europeană, pe durata unui an, titlul de Capitală Europeană a Culturii. Până în prezent peste 40 de orașe au câștigat acest titlu. Pentru anul 2021, România, Grecia și o țară candidată la Uniunea Europeană sunt cele trei state cărora le va fi oferit acest titlu, competiția desfășurându-se la nivel intern, între orașele din fiecare țară propusă.
Ultimele comentarii