Președintele Consiliului Județean Timiș și lider interimar al PNL Timiș, Alin Nica, se declară surprins de faptul că Dominic Fritz, ales primar al Timișoarei din partea Alianței USR-PLUS, a convocat ședința Consiliului Local Timișoara pentru votarea viceprimarilor, fără ca negocierile să se fi încheiat.
„Consider că această atitudine generează o situație foarte delicată. USR nu a dorit să facă alianțe cu PNL în nicio situație acolo unde au ei primari. În timpul negocierilor am discutat inclusiv despre faptul că putem ceda ambele funcții de viceprimar ai Timișoarei în favoarea lor. Au refuzat această ofertă”, afirmă Alin Nica.
Acesta mai spune că i se pare ciudată abordarea USR în contextul în care PNL Timiș și USR-PLUS discută despre un parteneriat pe patru ani: „Am observat că, în foarte multe localități, preferă să facă alianțe cu PSD sau Pro România. Spre exemplu, la Cenad au deja o alianță USR-PSD, la Lenauheim sprijină un candidat de la Pro România pentru funcția de viceprimar, iar la Giroc s-au înțeles cu primarul ca PSD să voteze viceprimar din partea USR.”
Alin Nica transmite că PNL nu reacționează la astfel de măsuri de forță și nici nu va ceda la principiile în care crede: „Avem convingerea că alianța PNL-USR-PLUS trebuie să funcționeze în tot județul, nu doar în Timișoara. Atunci când administrezi în folosul cetățeanului, programele comune primează și nu funcțiile pe care le ocupă vremelnic unii dintre noi.”
Întrebat , în urmă cu o zi – înainte ca Dominic Fritz să convoace ședința Consiliului Local Timișoara pentru votarea viceprimarilor –, într-un interviu, dacă, la cum stau lucrurile acum la nivelul negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, crede că vor putea fi evitate scandalurile pe funcţii între PNL şi Alianţa USR-PLUS sau se întrevăd patru ani de certuri politice care vor stagna dezvoltarea judeţului şi a oraşului, Alin Nica a răspuns: „ Vă spun ce a împiedicat cel mai mult negocierile care, altfel, erau finalizate. Este campania electorală pentru parlamentare, unde noi, PNL şi Alianţa USR-PLUS, suntem competitori. Dacă nu era campania electorală, lucrurile erau tranşate. Unora, din rândul celor direct angrenaţi în campanie, le e foarte greu să gândească în afara logicii electorale şi atunci poate sunt mai agresivi în exprimare, poate nu se gândesc la beneficiile pe care le putem avea împreună şi le putem genera pentru comunitate, pe termen lung, şi iau decizii sau lansează atacuri care prejudiciază încrederea partenerilor. Dacă ţineţi minte, domnul Cătălin Drulă ne-a atacat în mod injust chiar cu o zi înainte de finalizarea negocierilor.”
Interviul integral poate fi citit aici: Alin Nica: „Îmi doresc ca peste zece ani Timişul să fie un magnet de inteligenţă din toată ţara”
Ultimele comentarii