Teatru

Scrisori de dragoste catre StalinScrisori de dragoste către Stalin

De Juan Mayorga 

Un spectacol în regia artistică a lui Ştefan Iordănescu

Mai are Stalin ceva de spus în secolul XXI? Cenzura politică a rămas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate? Ce raporturi mai stabileşte astăzi Artistul cu Puterea? Care sunt limitele libertăţii?  
Mihail Bulgakov, profund afectat de efectele cenzurii, îşi găseşte un fals debuşeu într-o serie de întâlniri ficţionale, tragi-comice, cu torţionarul, şi în acelaşi timp, admiratorul său, Iosif Visarionovici Stalin. Dialogul imaginar dintre autorul celebrei cărţi Maestrul şi Margareta şi „tătucul” Stalin, două personaje ale căror existenţe au avut repercusiuni enorme în istoria şi cultura secolului XX, lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută.

Teatrul Naţional Timişoara, Sala 2, 3 iunie, ora 19

Iata femeia pe care o iubescIată femeia pe care o iubesc

De Camil Petrescu

Un spectacol de Mihaela Lichiardopol 

Teatrul Naţional Timişoara, Sala Mare, 5 iunie, ora 19

Caniculă

De Antoaneta Zaharia 

Un spectcaol în regia artistică a Mirunei Radu

Orice locuinţă este o lume în sine. Un univers „în mic”, cu legile sale – mai mult sau mai puţin scrise, mai degrabă instaurate şi perpetutate, ca atare sau în oglindă. Această premisă odată stabilită, sintagma „o familie ca oricare alta” îşi pierde sensul. Ce se întâmplă dincolo de zidurile (fizice şi non sau meta-fizice) ale oricărei case? Ce etichete i se mai potrivesc? Şi, mai ales, ce etichetă alege fiecare să i se potrivească? Între familia – „celula de bază a societăţii” şi familia – „micul infern” se întinde un drum plin de surprize şi de capcane, un drum pe care textul Antoanetei Zaharia – Canicula- ne invită să-l parcurgem cu umor şi curaj.

Studio “Uţu Strugari”, 7 iunie, ora 19

Print Friendly, PDF & Email