Docuart, la Timişoara

Caravana DocuartCinefilii și împătimiții filmelor documentare, din Timișoara, sunt aşteptaţi duminică, 6 aprilie, la Caravana Docuart.

 

Începând cu ora 14, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul  vor rula documentare românești premiate în 2013, la București Docuart Fest, dar nu numai.

Laura Capatana JullerCriticul de film Florin Barbu și regizorul documentarului aici… adică acolo, Laura Căpățână Juller, vor purta discuții cu publicul și vor împărtăși din experiența lor cinematografică într-o sesiune inedită de Q&A. Tinerii studenți sau iubitori ai lumii cinematografice sunt încurajați să participe și să descopere o realitate surprinsă altfel prin ochiul camerelor de filmat. Documentarele aduc la suprafață probleme sociale ale zilelor noastre, dar și povești nespuse.

Sunt bucuroasa că aici… adică acolo va fi proiectat la Timișoara, un oraș splendid, cu o viață culturală bogată în care mă întorc mereu cu mare drag. Abia aștept să cunosc publicul de film timișorean, despre care am tot auzit că este foarte fain. Sper să vină mulți cinefili, dar și oameni direct atinși de migrație, care au contact cu copii ai căror parinți sunt plecați la munca în străinătate”, spune Laura Căpățână Juller.

Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar București Docuart Fest. Proiectul caravanei este organizat de asociația Docuart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, partener principal la acest eveniment fiind Primăria Timișoara.

În cadrul caravanei Docuart vor fi prezentate următoarele filme:

În umbra castelului, în regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest.

Carpe Noctem, în regia lui Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la București Docuart Fest. Filmul vorbește despre relația a două persoane cu dizabilități de vedere.

După FEL și CHIP, în regia Paulei Oneţ, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc.

Stremţ 89, în regia Andei Puşcaş și a lui Dragoş Dulea, câștigător al trofeului Docuart Fest 2013.

Proiecţia de filme, care va începe la ora 14.15, va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde realizatorii documentarului.

Viața după gratii, documentar experiment realizat de 12 deținuți din Penitenciarul Rahova din București. Filmul are la bază 12 mini-documentare realizate după scenariu și regie proprie, coordinator Daniela Apostol – ora 16.30

Exploratorul, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document – ora 17.30

aici adică… acolo, film prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului competiţional, în regia Laurei Căpăţână Juller.

Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller – ora 19.

Print Friendly, PDF & Email