„Gaiţele”, jucate la Timişoara

O capodoperă interbelică, spectacolul „Gaițele”, de Alexandru Kiriţescu, va fi jucată la Timişoara.

 

Unica reprezentație a spectacolului Gaițele, de Alexandru Kiriţescu, în această stagiune, la Timișoara, va avea loc în 10 aprilie, de la ora 20, pe scena Operei Naționale Române.

Florina Cercel, jucând rolul rolul Anetei Duduleanu, îi va avea alături, în distribuție, pe Carmen Tănase, Virginia Rogin, Carmen Ionescu, Ioana Farcaș, Antonia Ionescu, Ana Maria Carablais, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu și Sebastian Bălășoiu, într-un decor imaginat de Mc Ranin.

Briliantă piesă despre românismul de ieri şi de azi, cu savuroase replici în care comicul devine un adevărat torent de nuanţe, de la umorul frust la tachinarea fină, de la râsul sănătos şi gestul buf, la sarcasmul monden, Gaițele sau Cuibul de viespi este o satiră socială în care, mărturisea autorul ei,“m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

Biletele pentru acest spectacol au, în funcție de locuri, prețuri 80 sau de 100 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei.

Print Friendly, PDF & Email