Ora Pământului, sărbătorită la Timişoara

Pentru a marca Ora Pământului, timişorenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber.

 

Sâmbătă, 25 martie, între orele 20.30 – 21.30, pentru a marca Ora Pământului, timişorenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum.

Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour este, anul acesta, „Dăruieşte naturii energia ta”. 

Cu acelaşi prilej, Primăria Timişoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, spectacolul Basmul focului, cu artiştii de la Amaris Agni, care ştiu să îmblânzească focul. Evenimentul va avea loc în Piaţa Libertăţii, sâmbătă, 25 martie,de la ora 20.30. Povestea spectacolului are la bază basmul românesc Balaurul cel cu şapte capete, de Petre Ispirescu.

Evenimentul este şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a necesităţii schimbării comportamentului de consum, în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice, neregenerabile şi epuizabile.

Ora Pământului a fost sărbătorită prima dată în urmă cu zece ani, la Sydney, Australia, când a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului, de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea reducerii poluării.

Print Friendly, PDF & Email