Trei oferte pentru construcția pasajului Slavici – Polonă

Sursă foto: PMT

Primăria Timișoara anunţă că are în evaluare trei oferte depuse pentru construcția pasajului Slavici – Polonă şi că licitația pentru realizarea proiectului tehnic și execuție este finalizată.

  

Proiectul Municipalității reprezintă o investiție majoră pentru asigurarea unei legături mai rapide și mai sigure cu zona Polonă, zona industrială și localitățile limitrofe. Pasajul actual, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi demolat complet, urmând a fi înlocuit cu un nou pasaj format din trei poduri, pe o fundație nouă.

Lucrările prevăd reabilitarea trotuarelor și a pistelor de biciclete. Potrivit Primăriei Timişoara, proiectul e gândit în așa fel încât să permită montarea liniilor de tramvai și include, de asemenea, lucrări de modernizare a rețelelor de utilități, precum iluminatul public, gazul, apa și canalizarea, dar și amenajarea unor spații verzi noi, pentru a oferi un mediu urban modern și accesibil pentru locuitorii Timișoarei.

Valoarea contractului este estimată la peste 70 de milioane de lei, fără TVA, iar perioada de execuție este de 18 luni. Ofertele avute în analiză au fost depuse de Porr Construct, ca ofertant unic și două asocieri: Tehnodomus SRL, ca lider, Intercad Proiect, Mari-Vila Com, Abed Nego Com și Freyrom, ca lider, Procons Group, Inginerie Drumuri și Poduri SRL şi Integrated Road Solutions SRL.

 

Print Friendly, PDF & Email