Primăria Timişoara a semnat contractul pentru execuţia pasajului inferior Solventul

Nicolae Robu şi Giancarlo Zanuttini. Foto: Primăria Timişoara

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a semnat azi, contractul de execuție pentru realizarea Pasajului Solventul. Valoarea lucrărilor care se vor întinde pe doi ani de zile este de peste 94 de milioane de lei.

 

Zona proiectată pentru realizarea pasajului inferior Solventul cuprinde traseul dintre Calea Bogdăneștilor și strada Gării. În prezent pe acest tronson nu se poate circula fiind întretăiat de existența unui pachet de zece linii de cale ferată. Pentru descongestionarea traficului în zona de vest a Timişoarei se impune realizarea unui pasaj subteran pe sub cele zece linii de cale ferată, traseul proiectat cuprinzând racordarea rampelor pasajului inferior Solventul cu strada Gării și Calea Bogdăneștilor, anunţă Primăria Timişoara.

Contractul semnat pentru actualizarea proiectului și execuția lucrărilor are o valoare de aproape 94 de milioane de lei fără TVA. Executant este o asociere al cărei lider este Spic Internazionale SRL, reprezentată de Giancarlo Zanuttini. Durata contractului este de 26 luni, din care două luni sunt alocate elaborării documentaţiei, iar 24 pentru execuţia lucrărilor.

Foto: Primăria Timişoara

Proiectul prevede execuția unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul căii ferate. Acest pasaj va face legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării şi va cuprinde: o platformă cu o linie cale pentru tramvai amplasată în mijlocul carosabilului, câte două benzi de circulaţie pe sens de o parte şi de alta a platformei tramvaiului, trotuare pietonale și piste de cicliști amplasate pe ambele părți ale pasajului. În total este vorab despre modernizarea a 726 de metri de stradă, realizarea a peste 87 de metri de pasaj inferior, a 259 de metri de rampe, 424 de metri de cale de rulare dublă tramvai, realizarea unui sens giratoriu, a 1.355 de metri de piste pentru biciclişti şi a 1.877 de metru de trotuare. De asemenea, proiectul prevede amenajarea a 5.534 de metri de spaţii verzi, a iluminatului public în zonă şi a unor lucrări de reabilitare a rețelelor subterane de utilități, dar și execuția unora noi pentru deservirea obiectivului.

 

Print Friendly, PDF & Email