Reabilitarea pasajului Slavici, în atenţia Primăriei Timişoara

Primăria Timişoarea a semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea pasajului Slavici-Polonă, una dintre construcțiile inginerești abandonate ale municipiului, care însă asigură legături rutiere importante.

 

După reabilitare, pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, trotuare și se dorește să fie proiectate și piste pentru biciclete. Se va lucra și la rețelele edilitare, de  iluminat public, gaz, apă, canalizare etc.și vor fi amenajate și zone verzi, anunţă reprezentanţii Municipalităţii.

Licitația pentru serviciile de proiectare a fost câștigată de SC Bridge Consult SRL, cu o ofertă de aproape 98.000 de lei fără TVA, iar durata este de 120 de zile. După terminarea proiectării, va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare.

„Zona Polonă a fost ignorată mulți ani și trebuia demult ca Primăria Timișoara să își îndrepte atenția spre acest cartier. O facem noi acum, prin reabilitarea pasajului Slavici, un pasaj construit în 1982 și care asigură accesul atât spre zona industrială, cât și zona Polonă și localitățile limitrofe, cum ar fi Utvin, unde locuiesc numeroase persoane, care lucrează în Timișoara. În prezent, circulația pe pasaj este restricționată din cauza stadiului avansat de degradare a structurii. Nivelul de degradare este atât de ridicat, încât impune lucrări de reabilitare și înlocuire a unor elemente structurale”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

 

Print Friendly, PDF & Email