Școala Gimnazială Dumbrăvița, decorată de Preşedintele Klaus Iohannis

Școala Gimnazială Dumbrăvița a fost decorată cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer de către Președintele României, Klaus Iohannis.

 

Doar trei școli din județul Timiș au fost decorate, celelalte două fiind Liceul “Grigore Moisil” și Colegiu Naţional “C.D. Loga”, din Timișoara.

Distincția a fost oferită cu ocazia Zilei Mondiale a Educației școlilor care s-au remarcat în actul educațional nu numai prin rezultate deosebite, ci și prin reducerea absenteismului, implicarea în comunitate și includerea tehnologiei în procesul de învățământ.

Conform protocolului, de la fiecare școală au fost prezente la Palatul Cotroceni două cadre didactice și un elev pentru a ridica distincția oferită unității de învățământ. Școala Gimnazială Dumbrăvița a fost reprezentată de către directorul Adrian Nicola, directorul adjunct Ioana Avrămuț și de către Lucas Istrati, unul dintre elevii cu cele mai bune rezultate la olimpiadele școlare.

Acesta este unul dintre cele mai înalte grade prevăzute de Ordinul “Meritul pentru Învățământ”, al doilea în ordine descrescătoare, primul fiind de Mare Ofițer.

 

Print Friendly, PDF & Email