Primele spectacole ale stagiunii 2014-2025 la Teatrul Maghiar din Timișoara

Secvenţă din spectacolul „Pericles”. Foto: Beliczay Laszlo

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunţă evenimentele din deschiderea stagiunii 2024-2025. Biletele pentru spectacolele lunii septembrie sunt deja disponibile online.

 

Stagiunea 2024-2025 începe, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, cu un eveniment sportiv amator: Theatre Games Timișoara / Színjátékok Temesvár, eveniment cunoscut anterior sub denumirea Olimpiada actorilor.

Înscrierile pentru acest eveniment – organizat de Teatrul Maghiar în colaborare cu Asociația ProTeszt – sunt în curs, iar detaliile și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de internet a teatrului.

Stagiunea 2024-2025 va fi deschisă cu o premieră, urmată de cinci reprezentații din stagiunile încheiate și o proiecție de film, după cum urmează:

9 septembrie: revenirea pe scenă a spectacolului Pericles, regizat de Philip Parr, un spectacol inclus în programul Festivalului Naţional de Teatru din acest an;

11 septembrie: proiecția seriei de filme making-of 3 ani de teatru imersiv – istoria Orașului Paralel, la Cinema Victoria;

17 septembrie: reprezentația spectacolului Danaos, regizat de Szabó Kristóf, aceasta fiind ultima premieră a stagiunii trecute;

21 septembrie: spectacolul 1978, dublu nominalizat la Premiile UNITER;

22 septembrie: premiera spectacolului de păpuși Zâna Lebădă, regizat de Dió Zoltán.

27 septembrie: Doctorul, în regia lui Andrei Șerban, un spectacol inclus în Zilele Culturale Maghiare din Timișoara.

28 septembrie: Seara în care se poate întâmpla orice, spectacol de improvizație în cadrul Zilelor Maghiare, jucat la Centrul de Proiecte.

Biletele pentru toate aceste evenimente – care vor fi traduse în limbile română și engleză – sunt disponibile online, pe pagina de internet a teatrului: ticket.tm-t.ro/ro. Începând de luni, 2 septembrie, se va deschide și casa de bilete (strada Alba Iulia nr.2), cu un orar de funcţionare de luni până vineri, între orele 13-19.

 

Print Friendly, PDF & Email