Au fost desemnaţi cei mai buni actori ai stagiunii, la Teatrul Maghiar de Stat

Testosteron Foto Teatrul Maghiar TimisoaraOpt premiere, 28 de producții invitate și 12 spectacole reluate au adunat în sălile Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara aproape 12.500 de spectatori de-a lungul stagiunii septembrie 2014 – iunie 2015. Zilele trecute au fost decernate premiile pentru cei mai buni actori.

 

Reprezentația spectacolului Oameni şi şoareci, regizat de László Sándor, după textul lui John Steinbeck, a încheiat stagiunea 2014 – 2015, printr-o incursiune emoționantă în diferitele forme de singurătate și revelația prieteniei.

La finalul specatcolului – anunţă Laura Guţu, purtătoarea de cuvânt a Teatrului Maghiar Timişoara –, directorul teatrului, Balázs Attila, a înmânat premiile pentru cei mai apreciați actori, premii acordate din sumele încasate la vânzarea abonamentelor KULT Card. Au fost desemnați cei mai buni actori și cel mai bun spectacol conform voturilor publicului și cei mai buni actori aleși de trupa Teatrului.

Borbély B. Emília a primit cele mai multe voturi ale publicului pentru cea mai bună actriță a stagiunii. Voturile actorilor Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” au desemnat-o pe Lorincz Rita ca fiind cea mai bună.

 În privința celui mai apreciat actor, și publicul, și actorii au căzut de acord, așa încât Molnos András Csaba și-a revendicat ambele premii.

Testosteron, spectacol care a avut premiera în ianuarie, a fost cel mai îndrăgit de către public.

La rândul său, şi echipa teatrului și-a arătat recunoștința faţă de spectatori. Dohar Robert a fost desemnat cel mai devotat posesor de card Kult. El a fost prezent la 70 de spectacole stagiunea aceasta.

Dincolo de spectatorii fidelizați și prieteniile câștigate pe parcursul acestei stagiuni, mai spune Laura Guţu, Teatrul a pierdut doi prieteni de suflet în decurs de o lună: pe mult-îndrăgitul actor Dukász Péter (1954 – 2015) și pe Koczka György (1938-2015), membru pe viață al trupei Teatrului Maghiar. Alături de Makra Lajos, cei doi au fost co-directori după 1989, când Teatrul Maghiar din Timișoara a luat denumirea de teatru de stat.

Print Friendly, PDF & Email