Încărcare rapidă pentru autobuzele electrice din Timișoara

Sursă foto: Primăria Timișoara

Municipalitatea anunță că, în această perioadă, montează 15 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice. Avantajul stațiilor rapide de încărcare este că permit încărcări de câte zece minute între curse, iar astfel autobuzele pot avea continuitate pe traseu. În rest, la stațiile rapide încărcarea durează aproximativ 40-50 de minute, față de patru-cinci ore cât durează la stațiile normale.

 

„Transportul public verde este una din prioritățile noastre strategice pentru Timișoara. Avem în pregătire licitația pentru achiziționarea unui nou lot de autobuze electrice, cu finanțare asigurată prin fondurile europene PNRR. Tocmai am finalizat licitația pentru achiziția a 33 de troleibuze moderne, și până la finalul acestui an urmează să ajungă la Timișoara încă 14 tramvaie noi”, declară primarul Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara a montat trei stații de încărcarea rapidă pe Calea Șagului (capăt de linie) și câte o stație în sensul giratoriu de la AEM, pe strada Paul Morand (capăt de linie zona industrială Freidorf), pe Calea Buziașului și la depoul STPT de pe Calea Stan Vidrighin.

Acestea vor deveni funcționale în perioada următoare, când vor fi montate stații de încărcare rapidă și pe strada Oituz – două bucăți, în zona Poștei Mari – două bucăți, în sensul giratoriu de la AEM – o bucată și la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița – patru bucăți.

Valoarea totală a stațiilor de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice este de apropae 2,8 milioane de lei (fără TVA).

Primăria Municipiului Timișoara a achiziționat 44 de autobuze electrice în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Fiecare vehicul are o lungime de 18 metri și oferă 155 de locuri, dintre care 50 sunt pe scaun. Autobuzele au podeaua integral coborâtă și facilități pentru persoanele cu dizabilități, asigurând un nivel sporit de confort și accesibilitate.

 

Print Friendly, PDF & Email