„Pericles”, la Festivalul Național de Teatru

Foto: Beliczay László

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara a fost selectat în Festivalul Național de Teatru 2024, cu spectacolul Pericles.

 

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara Pericles, care a avut premiera în 8 martie, regizat de britanicul Philip Parr, a fost selectat să participe la ediţia din acest an a Festivalului Național de Teatru.

Echipa curatorială a FNT, din care au făcut parte Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, a ales spectacolele pe baza unor criterii curatoriale riguroase, sub tema „Dramaturgiile posibilului”.

Spectacolul Pericles aduce în fața publicului o poveste captivantă și plină de emoție, despre regăsire și reconstruirea sinelui pe tărâmuri necunoscute. Dramaturgia semnată de Dálnoky Réka, scenografia și costumele create de Brian D. Hanlon, coregrafia realizată de Anca Stoica și muzica compusă de Cári Tibor contribuie la o experiență teatrală complexă, care reafirmă potențialul contemporan al textelor lui Shakespeare, atunci când ele ajung în mâna cui trebuie.

În cadrul FNT 2024, publicul din București și profesioniștii din domeniu vor avea ocazia să vadă „Pericles” alături de alte producții de excepție din diverse colțuri ale lumii, într-un program variat care reflectă diversitatea și bogăția dramaturgiei contemporane.

Festivalul Național de Teatru, este cel mai prestigios eveniment teatral din România, reunind producții teatrale de excepție din țară și din străinătate, ajuns la cea de-a XXXIV-a ediție, este programat între 18 și 27 octombrie, la Bucureşti.

 

Print Friendly, PDF & Email