Spectacol al Naţionalului timişorean, selectat în Festivalul Național de Teatru

Actori ai Teatrului Național din Timișoara vor urca duminică pe scena Teatrului Național din București, cu spectacolul Rambuku, selecționat în Festivalul Național de Teatru.

 

Duminică, 22 octombrie, de la ora 18 și de la ora 21, în Sala Studio a Teatrului Național din București, Teatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Rambuku, de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu, spectacol selecționat în Festivalul Național de Teatru, anunţă reprezentanţii Naţionalului timişorean.

Jon Fosse propune un teatru concentrat pe spațiul cuprins între gând și cuvânt. Regizorul Mihai Măniuțiu aduce în acest spațiu profilul dezastruos al nazismului, potențându-l prin cuvintele sacre ale spiritualității ebraice.

Spectacolul reprezintă, totodată, o provocare actoricească deosebită: Claudia Ieremia și Ion Rizea fac performanță în reflectarea fidelă a viziunii lui Mihai Măniuțiu, în propunerea ambițioasă a acestuia de a da formă fizică și de a verbaliza cele mai profunde emoții, senzații, sentimente și spații, mai spun reprezentanţii TNT.

Universul sonor creat de Mihai Dobre (cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude) este materializat de Andrea Gavriliu, în dublă calitate de coregraf și interpret, ca și de tinerii actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan. Sceonografia aparține lui Adrian Damian (decoruri) și Luizei Enescu (costume), iar light-design-ul este semnat de Lucian Moga.

Print Friendly, PDF & Email