Două spectacole ale Teatrulului German din Timișoara, la Festivalul Național de Teatru

Moliendo Cafe Foto TGSTDouă spectacole ale Teatrului German de Stat Timișoara, din stagiunea 2014- 2015, au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2015.

 

Electra, după Eschil şi Euripide, în regia lui Bocsárdi László, şi Moliendo café, în regia lui Silviu Purcărete, sunt spectacolele care reprezintă Timişoara la Festivalul Național de Teatru 2015.

Electra se joacă marți, 27 octombrie, de la ora 21 și miercuri, 28 octombrie, la ora 18, în sala Pictură a Teatrului Național București.

Electra se află la a treia prezență festivalieră, după participarea la Festivalul Internațional Theaterstock, de la Bacău, și la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni. Regia poartă semnătura lui Bocsárdi László, decorul este semnat de Bartha József, costumele sunt creația lui Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba.

Moliendo café, o coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara și a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara, poate fi vizionat joi, 29 octombrie, de la ora 20, și vineri, 30 octombrie, de la aceeaşi oră, în sala „Toma Caragiu“ a Teatrului Bulandra din București.

Moliendo café reuneşte, pentru prima dată,Teatrele German și Maghiar de Stat din Timişoara într-un proiect comun, coproducția cuprinzând 36 de actori din ambele trupe. Regia spectacolului este semnată de Silviu Purcărete, scenografia de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Spectacolul a fost prezentat în primăvara anului 2015 și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Reflex“ de la Sfântu Gheorghe.

Festivalul Național de Teatru, un eveniment care are loc între 23 octombrie și 1 noiembrie, la București, a ajuns la cea de-a 25-a ediție. În cadrul FNT, publicul are posibilitatea să vizioneze 44 de spectacole selecţionate de către directorul artistic, criticul de teatru Marina Constantinescu, trei producţii invitate din străinătate, dar şi multe alte evenimente, precum lansări de carte, expoziții, dezbateri sau conferințe, transmit oficialii TGST. Festivalul are ca temă o realitate extrem de actuală, conflictul, care se regăseşte şi în multe dintre spectacolele festivalului.

Print Friendly, PDF & Email