Romanian Chamber Orchestra anunță un nou sezon de excelență muzicală odată cu lansarea primului turneu al acestui an, o călătorie care îi va purta pe cei patru membri ai RCO String Quartett în cinci localităţi din Timiș.
RCO String Quartett va susține, în perioada 6 – 8 iunie, cinci concerte care vor include lucrări din repertoriul clasic și aranjamente contemporane care vor pune în valoare tradiția muzicală regională, aducând în fața publicului lucrări de referință din patrimoniul muzical național: Suita din Transilvania (aranjament Radu Sinaci), Cvartetul nr. 1, de Sabin Dragoi, Balada, Ciprian Porumbescu, Suite de piese (aranjament Radu Sinaci), de Dimitrie Cantemir, şi Dansurile populare românești, de Béla Bartók.
Primul concert va avea loc la Timișoara, în hub-ul ansamblului Romanian Chamber Orchestra, și va continua în Făget, Lugoj, Sânnicolau Mare și Jimbolia, după următorul program:
6 iunie, ora 19, Timișoara, Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș;
7 iunie, ora 13, Făget, Liceul Teoretic „Traian Vuia”;
7 iunie, ora 18.30, Lugoj, Sinagoga Neologă Lugoj;
8 iunie, ora 17, Sânnicolau Mare, Biserica Romano-Catolică;
8 iunie, ora 20, Jimbolia, Școala Gimnazială, Sala multifuncțională.
Accesul publicului este gratuit pentru fiecare concert.
Acest proiect cultural este dezvoltat de Asociația Scena Muzicală și susținută financiar de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024, Primăria Făget, Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, Primăria Municipiului Lugoj, Comunitatea Evreilor din Lugoj, Casa de Cultură și Primăria Orașului Sânnicolau Mare, Casa de Cultură și Primăria Orașului Jimbolia.
RCO String Quartett promovează muzica clasică interpretată la un nivel excelent și are în componență muzicieni de renume, membri ai Romanian Chamber Orchestra. Cvartetul este constituit din violoniștii Radu Dunca (concertmaistru al Operei Naționale din București) și Alexandru Marian (concertmaistru al Orchestrei de Cameră Radio), violistul Cristian Andriș (director artistic al Romanian Chamber Orchestra și șeful partidei de violă al Swiss Orchestra) și violoncelistul Radu Sinaci (șeful partidei de violoncel al Orchestrei de Cameră Radio).
Asociația Scena Muzicală este o organizație dedicată promovării muzicii clasice în comunitatea locală și dincolo de ea care îşi doreşte să ofere publicului larg oportunitatea de a participa la manifestări artistice deosebite, chiar în vecinătatea casei lor. În acest sens, organizează concerte, recitaluri și festivaluri care explorează diversitatea și profunzimea repertoriului muzicii clasice, contribuind astfel la îmbogățirea cunoașterii și aprecierii acestui gen muzical.
Ultimele comentarii