Dominic Fritz: „Singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei”

Sursă foto: Facebopok / Dominic Fritz

În replică la anunțul lui Cristian Moș, fondator al USR Timiş, privind candidatura sa „independentă” la Primăria Timișoara, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, președinte al USR Timiș şi candidat la un nou mandat, spune că este un „iepure electoral al tandemului PSD-Robu” şi că singura misiune a acestuia este, acum, „să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei”.

 

„Suntem convinși că foarte puțini timișoreni sunt interesați de jocurile de gleznă ale unor combinatori politici. Cristian Moș nu are nicio soluție pentru Timișoara. Nu prezintă idei cum să apere interesele orașului. Știe și el că nu va câștiga Primăria Timișoara. Singura lui misiune este să saboteze proiectul de continuitate europeană reprezentat de echipa mea și Alianța Timișoara Unită. Cine l-a trimis în această misiune?”, declarăDominci Fritz.

Acesta mai spune că Cristian Moș nu și-a dat demisia din USR, ceea ce face candidatura sa nu doar nestatutară, ci și imorală, şi că nu a demisionat nici din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, poziție pe care o ocupă din partea USR și în urma acordului politice de colaborare cu Alin Nica, încheiat în 2020.

Cu alte cuvinte, adaugă Dominic Fritz, „Cristian Moș se ține cu dinții de funcțiile obținute în baza voturilor câștigate de USR la alegerile din 2020. Se comportă ca vechii politicieni pentru care funcția este mai importantă decât conștiința. De asemenea, Moș minte cu privire la nemulțumirile pe care le-ar avea. În realitate, a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu. Decizia de a candida împotriva mea la alegerile locale din 9 iunie îl transformă într-un iepure electoral al echipei PSD-Robu. Am convingerea că alegătorii nu se vor lăsa păcăliți de manevrele disperate ale acestei echipe. O intrare în cursă în ultima clipă a unui candidat nepregătit arată un dispreț extraordinar pentru ambițiile timișorenilor.”

Dominic Fritz se arată încrezător în faptul că timișorenii caută răspunsuri reale la provocările orașului: „Trebuie să continuăm să ducem înainte orașul în direcția corectă: reguli, nu privilegii, o primărie în slujba cetățenilor și un oraș care să fie un pol regional de inovare și dezvoltare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Cristian Moş, membru fondator al USR Timiș, fost președinte al filialei județene și fost membru în Biroul Național USR, a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că Filiala USR Timiș nu îl mai reprezintă: „ Astăzi, această organizație nu mai este decât un instrument de manevră nu doar pentru Dominic Fritz, ci mai nou și pentru Alin Nica. ADN-ul USR nu mai există,  a devenit oficial un partid «toți la fel». Astăzi, Fritz se ține de mână cu Ludovic Orban și Băsescu, unii dintre dinozaurii din cauza cărora am intrat în politică noi, ceilalți”. Acesta îl acuză pe Dominic Fritz că este incapabil să aibă încredere în forța ca echipă a USR,  că „a ales să joace murdar, să facă pacturi cu cele mai îndoielnice personaje din peisajul politic local, să se comporte exact ca un politician de rit vechi. Nimeni nu vorbește despre cum timp de trei ani și pânâ acum trei săptămâni, ordinul de partid era: «Atacați-l pe Alin Nica!», cel care sabota activitatea lui Fritz la orice pas. Iar acum, brusc, trebuie să aplaudăm când Nica spune că «simte că s-a întors acasă, lângă noi în USR». Aceasta nu este politica pe care eu vreau s-o fac.” Joi, 18 aprilie, Cristian Moş şi-a anunţa candidatura, ca independent, la alegerile pentru Primăria Timişoara.

 

 

Print Friendly, PDF & Email