Bloc de pe strada Teiului, reabilitat termic

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara continuă programul de reabilitare termică în care sunt incluse 68 de blocuri, cu fonduri prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Luni, 22 ianuarie, a fost semnat contractul de execuție pentru încă un imobil, situat pe strada Teiului nr. 11.

 

Investiția vizează reabilitarea termică a 40 de apartamente și trebuie finalizată în termen de şase luni de la data ordinului de execuție. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste un milion de lei, fără TVA, anunţă Municipalitatea.

Prin aceste intervenții, se urmărește creșterea confortului termic pentru locatari și economisirea energiei. În urma reabilitării, toate imobilele vor beneficia de: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie etanșă cu rama PVC și geamuri duble și înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC, închiderea balcoanelor este similară cu cea de schimbare a tâmplăriei şi reabilitarea termică a planşeului peste subsol şi a planşeului peste ultimul nivel.

Primăria Timișoara transmite că a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 35 de blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale. La finalul programului, în mai bine de 3.000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite.

Print Friendly, PDF & Email