Colegiul Tehnic „Henri Coandă” va fi reabilitat termic

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru lucrările de reabilitare termică a Colegiului Tehnic „Henri Coandă”.

 

Proiectul prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirii și utilizarea de surse regenerabile de energie, prin reabilitarea fațadei și montarea de panouri solare. Scopul este de a reduce costurile pentru energia termică necesară funcționării instituției.

Lucrările vizează clădirea colegiului (inclusiv laboratoarele), internatul, atelierul, cantina și sala de sport. Conform documentației tehnice, aprobată de Consiliul Local Timişoara, reabilitarea termică a clădirii va duce o reducere de aproximativ 52% (312,4 tone) din echivalentul de emisii de dioxid de carbon pe an.

Valoarea contractului este de peste 278.000 de lei  cu TVA inclus. Termenul pentru elaborarea proiectului tehnic este de şase luni, iar serviciile de asistență tehnică pe perioada de implementare a lucrării se întind pe o perioadă de 24 de luni.

Viceprimarul Ruben Lațcău anunţă că în acest an Primăria îşi propune să aloce de 123 de milioane de lei pentru investiții în educație. „Sunt conștient că sunt multe clădiri care au avut probleme din cauza instalațiilor extrem de vechi, precum și din cauza lipsei izolației termice, ele fiind mai vulnerabile în timpul acestei crize energetice pe care o traversăm cu toții. Pe aceste clădiri vrem să le reabilităm cât mai repede”, declară Ruben Lațcău.

 

Print Friendly, PDF & Email