Ansamblul de blocuri din Piața Mărăști, reabilitat termic

Piaţa Mărăşti. Foto: PMT

Primăria Timișoara anunţă că reabilitează termic unul dintre cele mai mari ansambluri de blocuri din oraș, cel din Piața Mărăști.

 

Ansamblul de blocuri din Mărăști a fost finalizat în 1986 și include 170 de apartamente. Lucrările de reabilitare au început în iunie și pe fațada spre sensul giratoriu. La ansamblul din Piața Mărăști, pe Intrarea Doinei nr. 19-21-23-25-31 lucrările de reabilitare sunt pe punctul de a începe, anunţă Municipalitatea.

Am deblocat încă un proiect important prin care susținem timișorenii să își reducă din costurile pentru încălzire. În același timp, să reducem consumul de energie înseamnă și să reducem poluarea din Timișoara. Încălzirea caselor și blocurilor generează mai mult CO2 decât traficul urban. Am prioritizat investițiile unde aveam contractate fonduri europene. De aceea am mers să mă întâlnesc și să discut cu mai multe asociații ca să putem duce înainte aceste proiecte. Vedem acum rezultatul acestor eforturi. Le mulțumesc locatarilor cu care m-am întâlnit pentru sprijinul, răbdarea și înțelegerea lor ca să putem realiza aceste lucrări”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

De asemenea, patru noi blocuri din totalul de 68 aflate în programul de reabilitare termică pe fonduri europene intră curând în șantier. Contractele pentru aceste blocuri au fost semnate, iar amplasamentele vor fi predate constructorilor. Sunt vizate blocurile de pe: str. Gh. Lazăr nr. 42, Științei nr. 3-5, str. Martir Ioan Stanciu nr. 2 și Calea Martirilor 1989 nr. 31. La finalul reabilitării celor patru blocuri, peste 400 de apartamente vor fi izolate termic.

Primăria Timișoara a cerut revizuirea soluției tehnico-economice (sistem termoizolant cu vată minerală bazaltică) în locul celei care prevedea termoizolarea cu panouri sandwich din aluminiu. Astfel s-au deblocat treptat lucrările la cele 68 de blocuri aflate în planul de reabilitare demarat de administrație prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările de reabilitare termică a blocurilor vor reduce pierderile de căldură din aproape 3500 de apartamente şi, în același timp, vor contribui la îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului.

 

Print Friendly, PDF & Email