Alin Nica, exclus din Consiliul Național de Integritate

Alin Nica. Sursă foto: Consiliul Judeţean Timiş

Senatul României l-a revocat din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate pe președintele PNL Timiș, Alin Nica, decizie luată cu o largă majoritate în plen. La rândul său, acesta susţine că votul politic bate justiția şi acuză coaliția PSD-USR-AUR că a votat pentru revocarea sa, „fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenției Naționale de Integritate”.

 

„Decizia senatorilor a provocat o adevărată criză de nervi a liberalului, care și-a vărsat năduful în mediul online găsind vinovați pentru situația creată peste tot. Mai puțin în propria ogradă. (…) Ce a înțeles Nica din votul senatorilor de azi? Că trebuie să se agațe cu disperare de o funcție, să se victimizeze într-un mod care nu îi face cinste și să arate cu degetul către alte partide care, susține el, îi vor răul. Un rău pe care și l-a făcut cu propria mână”, transmite PSD Timiş, într-un comunicat de presă.

Social-democraţii reamintesc că liberalul Alin Nica a fost cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe fapte pe care le-ar fi comis, cum ar fi conflict de interese și fals în declarații, şi a sesizat Parchetul. „Pentru ca toată situația să capete note ridicole, Nica era membru al Consiliului Național de Integritate, adică exact forul cu puteri de control asupra ANI. Fără vreun gând al unei demisii de onoare, știm, un cuvânt pe care Alin Nica nu îl are în vocabular, acesta dorea să aibă în continuare putere asupra inspectorilor de integritate”, adaugă PSD Timiş.

La rândul său, Alin Nica scrie pe pagina sa de Facebook, că votul politic bate justiția şi acuză coaliția PSD-USR-AUR că a votat pentru revocarea sa din Consiliul Național de Integritate, „fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenției Naționale de Integritate”.

Potrivit lui Alin Nica, parlamentarii Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR) au cerut revocarea sa din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate, deși procurorii nu au apucat să se pronunțe asupra dosarului care mi-a fost fabricat politic de către cei care astăzi mi-au aranjat revocarea: „Mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice. Pentru că nu am mentalitate de victimă, deși sunt atacat constant și nejustificat, voi contesta în instanță votul senatorilor care m-au demis din Consiliul Național de Integritate. Pe cei care au ticluit o asemenea mizerie, pe cei care dau bani pentru așa ceva cu gândul că vor câștiga voturi în plus, am încredere că îi va sancționa comunitatea, la alegeri.”

Miza înlăturării sale din Consiliul Național de Integritate, mai spune preşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean Timiş, o constituie faptul că acest Consiliu este singura entitate cu atribuții de control asupra ANI, astfel că, la scurt timp după ce a adus în atenția presei disfuncționalitățile instituției, „după ce am arătat cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărțuirea unor oameni nevinovați, PSD-ul s-a activat instant”.

Dacă până acum am atras atenția că 9 din 10 persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate, mă aștept ca, în câteva luni, PSD-ul să își facă treaba și, în an electoral, să asistăm la acel film sinistru în care președintele ANI, băiat de primar PSD-ist, va lega și va dezlega cariere administrative și candidaturi politice. Vor fi 10 din 10 nevinovați cu reputația afectată, vor fi 10 din 10 șantajați politic și 10 din 10 persoane linșate mediatic în timp ce adevăratele dosare de corupție, șpăgile și combinațiile vor rămâne în siguranță, în afara atenției publice”, mai spune Alin Nica.

Chiar dacă, temporar, am pierdut calitatea de membru al Consiliului Național de Integritate, voi continua să semnalez abuzurile comise de ANI și voi monitoriza activitatea acestei instituții. Apreciez munca depusă de angajații ANI, știu că își fac datoria, însă, pentru ca munca lor să dobândească valoare, este nevoie de o schimbare sistemică, acea schimbare pe care începusem să fac și care m-a costat dosarul fabricat politic.

Închei cu o întrebare: cei care mi-au cerut revocarea sunt gata sa își dea demisia din funcțiile publice pe care le dețin dacă voi fi declarat nevinovat?

Print Friendly, PDF & Email